Grosupeljčani so se z zmago zavihteli na 4. mesto

Košarkarji Grosuplja so na težkem gostovanju pri Elektri zabeležili novo zmago z 77 : 56. S to zmago so naši košarkarji prekinili niz štirih porazov in se ob porazu Portoroža znova zavihteli na četrto mesto.

Po štirih zaporednih porazih so naši košarkarji krvavo potrebovali zmago, če so hoteli zadržati možnosti za uvrstitev v playoff in to jim je tudi uspelo. Že od samega začetka tekme je na igrišču igrala samo ena ekipa. Grosupeljčani so s silovito prvo četrtino, ki so jo z granitno obrambo in odličnim napadom dobili z visoko razliko (25 : 7). Tudi v nadaljevanju tekme naši košarkarji niso popuščali in so si na začetku druge četrtine priigrali neverjetnih 23 točk prednosti (30 : 7). Domačini so nato do konca četrtine nekako le vzpostavili ravnotežje in uspeli prekiniti nalet Grosuplja, ki pa je na polčas vseeno odšel z visoko prednostjo 19-ih točk (42 : 23).

Elektra Šoštanj : KK Grosuplje, 56 : 77, 15. 2. 2014, ob 20:00, dvorana ŠD Šoštanj, št. gledalcev: 150

elektra_grosupljePo glavnem odmoru se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Grosupeljčani so prednost, ki so si jo nabrali v prvem polčasu, rutinirano ohranjali in domačinom nikakor niso pustili, da bi se jim približali. Tretja četrtina se je končala z rezultatom 20:20 in tako so pred zadnjimi desetimi minutami Grosupeljčani še vedno vodili za visokih 19 točk (62 : 43). V zadnjih desetih minutah so več ali manj vsi v dvorani čakali, da se tekma konča, saj se domačinom tudi v zadnjem delu tekme ni uspelo približati Grosupeljčanom, ki so bili danes izrazito boljši in košarkarji Elektre niso imeli nikakršnih možnosti za zmago.
Grosupeljčani si za svojo predstavo zaslužijo vse pohvale in ob dejstvu, da je Portorož izgubil na gostovanu pri Tajfunu, ta zmaga šteje dvojno. Naši košarkarji so tako tri kola pred koncem zopet na “sanjskem” četrtem mestu, kjer imajo eno zmago prednosti pred Portorožem in Laškim, ki sta še v igri za playoff. Grosupeljčani imajo tako do konca lige vse niti v svojih rokah, saj, če premagajo vse tri nasprotnike ( Tajfun, Maribor, Slovan) jim uvrstitve v playoff ne more preprečiti nihče.

 

Kaj sta po tekmi povedala trenerja:

Dejan Mihevc, trener Grosupljega:
“Čestitam fantom za odlično igro. Vse kar smo se dogovorili in delali med tednom na treningih, smo zelo dobro odigrali. Predvsem je bilo temu tako v prvi četrtini, ko smo vzpostavili želeni ritem igre. Dominirali smo tudi v skoku, to pa sta bila ključna elementa do naše zmage.”

Ivan Smiljanić, trener Elektre Šoštanja:
“Ekipa Grosupljega je imela za razliko od nas veliko več skokov. Pokazala je tudi premoč pod obročem, saj ji pri tem nismo mogli slediti. To je tudi prevesilo tehtnico v njihovo korist. Moji fantje so poskušali igrati po najboljših močeh, a so nasprotniki že zelo zgodaj ustvarili veliko razliko. Te nismo uspeli nadoknaditi.

Statistika tekme

 

KK Grosuplje, foto: kzs.si

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.