Borke : Vir

FC Borke, ženska nogometna ekipa NK Brinje Grosuplje vas vabi na prvo domačo tekmo rekreativne ženske lige. Ne pričakujte ravno ronaldozadetkov, messipodaj ali kamplfrizur, a zagotavljamo vam, da takšne ekipe še niste videli. 

Tekma FC Borke : Vir bo v nedeljo, 12. 10. 2014 ob 16.00 na “stadionu” Nk Brinje Grosuplje.

 Kdo so Borke?

fc borke-skupinska-zenski-nogomet grosuplje

Jaz nič ne vem o fuzbalu, jaz ga samo igram. Saša (Borka)

BORKE so ženska nogometna ekipa, ki vsako sredo teka po travi igrišča športnega parka Brinje Grosuplje. Ne, dragi skeptični fantje, ki ta trenutek zavijate z očmi in si mrmrate v brk:” Babe pa fuzbal”, to ni brezglavo tekanje za žogo… Tako se je pred časom glasila predstavitev deklet, ki ob sredah vse ostalo zamenjamo za nogometno žogo.

1-zenski-nogomet 2-zenski-nogomet 3-zenski-nogomet 4-zenski-nogomet

Zgodba o FC Borkah sega 6 let nazaj, ko so se mame malih fuzbalerjev, ki so trenirali v NK Brinje, naveličano naslanjale na bando igrišča in čakale na konec njihovega treninga. “Zakaj ne bi igrale tudi mame?” In mame smo še vedno zraven, pridružile pa so se  tudi nemame, punce in ženske več generacij, ki gojijo naklonjenost do najbolj priljubljenega športa na svetu. Vsekakor smo pisana nogometna druščina, ki vas ne bo pustila hladne(-:

Borke se po dveh neupravičenih porazih (po mnenju trenerja in pomočnika trenerja) pripravljamo na prvo zmago v naši “prvi” ligi in računamo na vašo podporo s tribun.

 Kdo so Vir?

Pojma nimamo, ampak se veselimo srečanja, saj imamo zagotovo vsaj eno skupno točko.

Irena Gantar, FC Borke, foto: Boštjan Perovšek in Mile

Preberite tudi

2 Responses to "Borke : Vir"

 1. gogi says:

  Pridemo navijat!!! Dejmo Borke

   
  Odgovori
 2. MILE says:

  To nedeljo ob 16 uri bodo Borke igrale zaostalo tekmo iz jesenkega dela proti Moravčam. Obeta se nam sončno vreme in odlična nogometna predstava v režiji grosupeljskih “Bork”. Pridite jih podpreti tudi vi, da vam lahko pokažejo, da tudi punce zmorejo.

  Fc Borke (NK Brinje Grosuplje) so nekaj letih rekreativnega igranja so se odločile, da se preizkusijo tudi z igranjem v ligi. V sezoni 2014/2015 so tako sprejele izziv in se pridružile ligi “Lepota in zdravje”. Prve tekme so sicer nesrečno izgubile kar lahko pripišemo neizkušenosti igranja nogometa na večji površini. Vendar to njihove vztrajnosti ni zmanjšalo. Še več! Njihova motivacija se je le še povečala. Želja po napredku in dokazovanju je prav gotovo na visokem nivoju.
  To se je odrazilo v zadnji tekmi jesenskega dela, ki so ga zaključile z zmago.

  P.S. Pred kratkim je pri njih na prijateljski tekmi gostovala ekipa NK Ajdovščina, ki igra v 1. ženski nogometni ligi. Naše borke so obračun obrnile v svojo korist in zmagale s 3:2, kar je zagotovo odličen rezultat.

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.