6. smučarski sejem – Grosuplje 2017

Zavod Drevored skupaj z gostiteljem Pupa-pubom organizira že 6. sejem rabljene zimske športne opreme. Lahko boste kupili in prodali rabljeno opremo za vse vrste zimskih športov: smuči (samo tiste z stranskim lokom) in vse kar sodi zraven, pa sanke, borde, drsalke, bobe, čelade … skratka vse, razen tekstilnih artiklov.

Sejem rabljene zimske športne opreme bo v soboto, 25. 11. 2017, od 9h do 14h,
pred lokalom Pupa-pub, Taborska 13, Grosuplje.
Opremo za prodajo na sejmu sprejemamo od 8.00 do 11.30.

Pomembno!

Sejem bo potekal po principu komisijske prodaje. To pomeni, da opremo, ki jo želite prodati, prinesete na sejem, kjer ji boste sami ali skupaj z našim strokovnim športnim sodelavcem določili primerno prodajno ceno. Vse ostale skrbi lahko prepustite nam. Vsak izdelek bo ob prevzemu opremljen z vašo šifro. Ob zaključku sejma se bo naredil pregled prodanih artiklov in obračun kupnine. Organizacijska provizija za prodano opremo je 20%.

Sprejem opreme bo potekal od 8. do 11.30 ure, vračilo in obračun pa po zaključku sejma – od 15. do 16. ure.

Predprijava

Če svojo opremo s seznamom predhodno prijavite do petka, 24. 11. 2017do 12h, si zagotovite nižjo, 15% provizijo. Popis opreme pošljite na info@drevored.si. Popis za posamezne artikle naj vsebuje:

 • naziv artikla (npr. smuči, sm. čevlji, drsalke …)
 • blagovna znamka (npr. Elan, Alpina …)
 • dolžina (smuči, sm. palice …), velikost (sm. čevlji, drsalke …)
 • cena
Na pobudo bralcev bomo sprejemali tudi opremo, ki jo želite podariti. Izkupiček od prodaje te opreme bo šel na račun Fundacije Drevored, ki bo sredstva  porabila v dobrodelne namene. Podarjeno opremo, ki je ne bomo uspeli prodati, bomo podarili tistim, ki jo potrebujejo.

Nekaj utrinkov iz preteklih let

Lansko leto smo v prodajo sprejeli kar 600 artiklov, skoraj polovico smo jih tudi prodali. Ugotavljamo, da je največ povpraševanja po kvalitetni športni opremi srednjega cenovnega razreda, redkeje se proda oprema slabše kvalitete, pa čeprav je cenovno veliko dostopnejša.

Oče mladih smučarjev je pohvalil sejem z besedami: “Všeč mi je to, da lahko tu prodamo tisto, kar smo kupili lansko leto in po ugodni ceni kupimo drugo opremo, pa še v Ljubljano nam ni treba in iskati parkirišče, vlačiti opremo …, skratka, vse pohvale.”

Za primerno gostinsko ponudbo – kuhano vino, čaj in mogoče še kaj – bo poskrbel Pupa-pub. Dobilo se bo tudi kaj za prigrizniti in posladkati. Projekt Smučarski sejem sofinancira Občina Grosuplje. Hvala tudi Odvetniški družbi Čeferin za brezplačno uporabo prostora.

 

 

Irena Gantar, foto in grafika: Drevored

Preberite tudi

8 Responses to "6. smučarski sejem – Grosuplje 2017"

 1. Tone says:

  Komu gre provizija 20%.

   
  Odgovori
  • Anonimno says:

   Glede na v preteklih letih z odliko organizirane sejme, ki se ne zgodijo kar sami od sebe najbrž organizatorju. Verjetno precej normalno dejstvo.

    
   Odgovori
  • DREVORED says:

   Tone, provizija ostane organizatorju sejma – Zavodu Drevored, ki s tem denarjem financira izvedbo sejma in če je le-ta uspešen, tudi nekaj malega ostane za financiranje delovanja ter organizacijo drugih dogodkov in aktivnosti, ki niso pridobitne in profitne.
   Si pa lahko provizijo zmanjšate na 15% s predčasno prijavo. Se vidimo! Že diši po snegu ;)

    
   Odgovori
 2. Tone says:

  Kakšni stroški. Gasilci dajo klopi. Prostor občina. Pa še si vzamejo provizijo. Pupa pa ima še promet ker se dogaja tam.
  Najprej naj plača ddv državi.

   
  Odgovori
  • kupec rabljene opreme says:

   Tone, ali si že kdaj kupoval ali prodajal kaj rabljenega. Tudi na spletnem portalu Bolha, kjer lahko prodajaš in kupuješ rabljene stvari ne plačuješ DDV-ja državi. Sejmi rabljene smučarske opreme imajo v Sloveniji tradicijo in potekajo po celi državi. Hvala Zavodu Drevoredu, da tak sejem v Grosuplju sploh imamo (že šesto leto zapored). In hvala gasilcem za klopi in hvala Občini za prostor in hvala Pupi, da sprejema take prireditve na svojem dvorišču. Ti Tone pa lahko prideš prodajat svoj cinizem, ki ga imaš kar veliko, samo vedi, da boš med pozitivnimi in veselimi ljudmi težko našel kupca. :)

    
   Odgovori
 3. Tone says:

  Ha. Vidim da ne štekaš. Pred leti so ti ljudje ki so danes dobrodelni pretentali državo za ddv. Sedaj se pa grejo dobrodelnost. Ime firm pa prepisali na svoje žene in mame in otroke.Super hvala vsem.

   
  Odgovori
 4. Grosupeljčanka says:

  Tone, prid enkrat od blizu pogledat, kaj se dogaja na sejmu. Koliko enega prelaganja opreme, razvrščanja, označevanja cen,”pogajanja” s kupci. A to misliš, da Sveti Peter opravi? lahko pa se ti javiš in tam stojiš par ur brezplačno. Kapo dol, da se to sploh komu da počet, a si jim tistih parih evrov fovš…? Proti vsemu, kar naredijo za skupnost….ne bit smešen.

   
  Odgovori
 5. Smučar says:

  Tonček je jezen na cel svet in potem se tukaj razpihava. Mogoče pa živi še v socializmu, ko je bilo vse zastonj in vse naše? Hvala bogu, da imamo drevored, da se loteva takih in podobnih zadev!

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.