3. dobrodelno kolesarjenje, tek in pohod v Grosuplju

V soboto, 12. aprila 2014 bomo skupaj kolesarili in tekli, da z zbranimi prispevki pomagamo paraplegiku Primožu Jeraliču iz Ivančne Gorice, ročnemu kolesarju, ki si želi nastopiti na paraolimpijskih igrah v Riu.

Del sredstev bomo namenili tudi družini Kojič iz Izole, ki se je znašla v stiski … Začetek dobrodelno-športnega dogodka bo ob 8. uri pri Gasilskem centru Grosuplje, pridružite pa se nam lahko kadarkoli tekom dneva!

primoz_jeralic

Druzina-Kojic

Kulturno humanitarno športno društvo TurboKATKA bo z organizacijo dobrodelnega dogodka priskočilo na pomoč 30-letnemu Primožu Jeraliču iz Ivančne Gorice. Fant je pred 6 leti doživel hudo smučarsko nesrečo, ki mu je omejila dotedanje aktivno športno udejstvovanje. Toda ni se vdal. Ostaja navdušen športnik in za cilj si je izbral olimpijske igre v Riu 2016. Z zbranimi sredstvi bomo Primožu pomagali pri nakupu primernega kolesa za tovrsten podvig.

Del sredstev bomo namenili tudi družini Kojič iz Izole, ki se je po težkih preizkušnjah znašla v finančni stiski. Pomoč bo namenjena predvsem fantoma, ki sta navdušena rokometaša. Pomagali jima bomo pri nakupu opreme.

 

Dobrodelno-športni dogodek se bo začel ob 8.00, pri Gasilskem centru (Gasilska pot 6, Grosuplje), pridružite se nam lahko tudi kadarkoli med 8. in 20. uro. Namen je združiti prijetno s koristnim, zato bomo z miganjem poskrbeli za svoje telo, s štartnino 10 EUR (ali po zmožnosti, za otroke v spremstvu staršev ni startnine) pa pripomogli, da bo svet bogatejši za nekaj nasmehov. Zaradi lažje organizacije dogodka vas naprošamo, da se na dogodek prijavite na drustvoturbokatka@gmail.com ali 041 858 085 (Roman), kjer smo z veseljem na voljo tudi za vsa vprašanja.

Kolesarjenje

Kolesarili bomo med 8.00 in 20.00. Krog je dolg 16,6 kilometra in ga bodo zagotovo zmogli tudi nekoliko slabše pripravljeni kolesarji. Prisotnost na dobrodelnem kolesarjenju bodo popestrili tudi znani ultramaratonski kolesarji in tekači, ki bodo po trasi kolesarili oz. tekli cel dan. Na dobrodelno kolesarjenje je vabljen vsakdo, ki ima kolo in želi pomagati ter narediti nekaj za svoje telo. Trasa in profil kroga je dostopen tukaj

trasa_3.dobrodelni_tek_kolesarjenje_turbo_katka

Tek in hoja

Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki se radi rekreirate, vendar ne s kolesom. Med 8.00 in 20.00 bomo tekli oz. hodili po trasi dolgi 3 kilometre, z začetkom in koncem pri gasilskem centru. Vabljeni tekači, družine z otroci in starejši pa na pohod po trasi dobrodelnega teka. Bodite primerno obuti in oblečeni, saj večji del trase poteka po neasfaltirani površini. Za vse udeležence bomo po naših močeh poskusili poskrbeti za vodo, sok ali celo malico…

Pohod

V kolikor bo dovolj interesa bomo v sklopu Dobrodelnega dne poskrbeli tudi za pohodnike. Podali se bomo na ogled protiturškega Tabora, ki je ena od znamenitosti grosupeljske občine. Start bo ob 13. uri izpred Gasilskega centra. Hoje je za cca 2,5 do 3 ure, seveda odvisno od tempa, svetujemo pa primerno obutev…

Vsakdo se prireditve udeležuje na lastno odgovornost! V primeru slabega vremena bo le ta prestavljena!

Zares lepo vabljeni!

PS: Zaradi lažje organizacije dogodka vas naprošamo, da se na dogodek prijavite na drustvoturbokatka@gmail.com ali 041 858 085 (Roman), kjer smo z veseljem na voljo tudi za vsa vprašanja.

 

Ekipa društva TurboKATKA,  foto: neighborsofeaston.com

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.