Sejem bil je živ!

Sejem knjig in druženja Knjige in malinov’c je nedvomno odlično uspel.

Temu pritrjujejo zadovoljni izrazi in pohvale obiskovalcev, ki so prišli naključno in z začudenjem, da se nekaj dogaja, ali pa z namenom druženja in brkljanja med knjigami vseh vrst, na Adamičevo ploščad v centru Grosuplja v sredo, 29. 8. 2012. Ponudba na stojnicah je bila pestra: knjige, knjižice, učbeniki…, stare, nove, take in drugačne. Največ pa je bilo dobre volje in pozitivne energije ob, žal, preredkih tovrstnih srečanjih meščanov.

Osrednja skulptura se ob teh dogodkih spremeni v sedežno garnituro, ki je tokrat gostila glasbenika Jošta in Antona, kasneje pa uro pravljic z našima knjižničarkama Tanjo in Majo.  Kot v nekakšni mestni dnevni sobi si je vsakdo lahko poiskal svoj kotiček; kultna garnitura Rex  je nudila poseben užitek, otroci so se bolj zadrževali ob ustvarjalnih delavnicah Stanke, Jerneje, Natalije in Nevenke, v igralnem kotičku ali pa so zvedavo ogledovali kupe knjig in veselo izmenjavo le-teh. Tistim, ki so se želeli malo umakniti, je prijalo v ozadju, na travi, v ležalnikih in viseči mreži. Lahko si je vsak izbral in utrgal malo rabljeno pesem, po dolgem času pil malinov’c… Seveda je bila glavna pozornost posvečena knjigi.  Mnogi so nam knjige s svojih prenatrpanih polic prinesli v dar. Te so kasneje našle nove navdušene lastnike ali pa ostajajo v začasni hrambi pri nas. V smislu izmenjave knjig imamo novo idejo in že pripravljamo  projekt Zabojček knjig.

Ponovno se je zelo jasno izrazilo, da meščani pogrešamo druženje in si želimo bolj rednih organiziranih srečanj. Praviloma takih dogodkov ne spremlja visok proračun, kajti marsikdo je pripravljen marsikaj brezplačno ali po simbolični ceni prispevati skupnosti, ki ji pripada. Kljub temu si v bodoče želimo več posluha – poleg brezplačnega prostora, ki nam ga nudi – za sofinanciranje tovrstnih projektov s strani Občine in tudi KS Grosuplje. Trenutno smo pri tem prepuščeni lastni iznajdljivosti.

Na koncu hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali  k lepemu dogodku. Pa dovolj z naše strani, naj imajo besedo tudi udeleženci:

Dragi Drevored, najlepša hvala za prijetno druženje v kolodvorskem drevoredu z Drevoredom. Zelo pogrešamo tovrstne dejavnosti v Grosupljem in upamo, da boste kmalu organizirali še kakšno. Vsekakor nas o tem obvestite. Lepo pozdravljeni in veliko uspeha še naprej. Team Emperus

Čestitke za idejo in seveda organizacijo; res prijeten dogodek, ki je popestril naše mesto. Hvala Drevoredu! Helena Cesar (Žarek)

Jaaa, ful je bilo fino, bravo Drevored!!! Martina Zaletel

Odlično je bilo. Najmanj nekaj desetin knjig je uživalo medtem, ko so jim mehko položenim v dlan, prsti druge roke obračali list za listom. Enim hitreje, drugim počasneje… Otroci se niso ustavili med ogledovanjem ilustracij in fotografij, ampak so zvedavo prepoznavali črke … Iskrice v očeh starejših so govorile, da so jih nekatere knjige očitno spomnile na kaj lepega … Nasmehi na otroških obrazih in iskrice v očeh so obogatile moj popoldan. Tudi to, da so zdaj pri nas knjižne police malo bolj zračne, je neprecenljivo. Mirjana Jarc

Še nikol nisem pil malinov’ca sred Grosuplja. Včeraj prvič, ha, ha. Vasja Ambrožič

Med kupi poklonjenih knjig na Drevoredovem “štantu” mi je pozornost pritegnilo kar nekaj knjig: nekatere zaradi mojih otroških spominov, druge zaradi očarljivih retro platnic, tretje zaradi zanimivih naslovov … Med slednjimi me je najbolj pritegnila knjiga z naslovom 100 PREPROSTIH STVARI, KI JIH LAHKO NAREDITE ZA REŠITEV ZEMLJE. Presenetilo me je, da je bila ta knjiga ena prvih, ki je zapustila našo stojnico in še bolj to, da sem jo zagledala v rokah osnovnošolca, ki mi je čez pult pomolil kovanec. Prizor, ki mi je polepšal dan. Irena, Drevored

Andrej Brezec, foto: Drevored

Preberite tudi

2 Responses to "Sejem bil je živ!"

 1. Lokalec says:

  Takole kot tule pa nisem že dolgo užival. Pa ne samo zarad malinov’ca :-) Super je bilo tole druženje ob knjigah in nebi si mislil, da je tale Adamičeva ploščad tak potencial. S temle kupom štantov in ljudi zgleda Grosuplje že skoraj kot pravo mesto.

   
  Odgovori
 2. Grosuplje says:

  Super je bilo.a lahko Se kaksna foto??????

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.