Rokometaši RK Grosuplje zmagali četrtič v nizu

Razlog za sobotni obisk športne dvorane v Brinju je bila zadnja tekma RK Grosuplje pred domačimi navijači v letošnjem letu. Maloštevilni, a glasni navijači so se po koncu tekme ob prešernem vzdušju veselili četrte zmage v nizu.

Tokratna žrtev v drugem najmočnejšem ligaškem tekmovanju v Sloveniji je bila ekipa iz Gorenjske – RD Alples Železniki. Z zanesljivo zmago s 26:21 so se Grosupeljčani utrdili na tretjem mestu lestvice, kar je za mlado ekipo gotovo velika vzpodbuda za nadaljnje ligaške obračune.

Uspešni nastopi zbudijo še več pozornosti, ko izvemo, da moško ekipo trenira ženska. A kar je velika redkost v moškem rokometu, kmalu postane logično in zelo razumljivo. Trenerka, ki vodi perspektivno grosupeljsko moštvo, ni namreč nihče drug kot Branka Mijatović, evropska klubska rokometna prvakinja in obenem grosupeljska občinska svetnica. Ogromno izkušenj in ambicioznost sta močna atributa v prid ženski, ki orje ledino v navidez moški domeni. Njeni zadnji rezultati skeptikom zapirajo usta in obenem ustvarjajo trdne temelje za še večji razvoj rokometa v Grosupljem in okolici.

Naslednji in s tem tudi zadnji letošnji tekmi igra ekipa v gosteh, zato jim vzkliknimo v vzpodbudo: Dejmo Grasuple!

Izjava kapetana ekipe Janeza Knepa po tekmi

 

Zoran Kovačević, foto: Zoran Kovačević, video: Drevored in Zoran Kovačević

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.