Rogaška v končnici odnesla zmago iz Grosuplja

Košarkarji Rogaške so v 5. kolu Lige Telemach zadali 4. poraz košarkarjem Grosuplja. Gosti so si zmago priborili v zadnjih 38 sekundah tekme, ko sta Čebular in Koštomaj s trojko in košem preobrnila rezultat iz 63:60 na 63:65.

 

Kot smo napovedovali je bila tekma izredno težka in o zmagovalcu se je odločalo v zadnjih sekundah tekme. Domači košarkarji so na začetku tekme sicer povedli z 4:0, nato pa so gosti z izjemno uspešnimi in kontroliranimi napadi naredili delni izzid 16:0 in povedli z 12-imi točkami razlike. Do konca prve četrtine našim košarkarjem ni uspelo zmanjšati zaostanek in tako je Rogaška po prvih desetih minutah visoko vodila z 13:26.

V drugi četrtini pa so se naši fantje le zbrali in odigrali bolj zavzeto in agresivno, ter do polčasa skorajda izničili visoko vodstvo gostov. Drugih deset minut so naši košarkarji dobili z 21:9, ter tako na odmor odšli le s točko zaostanka 34:35.

V drugem polčasu sta se ekipi izmenjavali v vodstu, še naprej pa smo gledali odlične obrambe, ter veliko zgrešenih metov v napadu. Tretjo četrtino so dobili gosti z rezultatom 14:15, ter tako imeli pred zadnjim delom en koš prednosti (48:50).

V zadnji četrtini se je odvijal pravi boj za vsako žogo. Grosupeljčani so si na sredini zadnje četrtine priigrali 6 točk prednosti (58:52), ki pa jo na žalost niso znali zadržati. Rogaška se je manj kot minuto pred koncem tekme uspela vrniti na točko zaostanka (61:60). Nato je Antonijević zadel za domače ter povišal prednost na tri točke (63:60). Gostujoči trener Novaković je vzel še svojo zadnjo minuto odmora, ki pa se mu je tudi zplačala, saj je najprej Čebular zadel trojko za izenačenje na 63:63, na drugi strani je Antonijević žal zgrešil met za dve, Koštomaj pa je 3 sekunde pred koncem zadel met s krila ter popeljal goste v vodstvo 63:65. Grosupeljčani so po minuti odmora imeli še svojo zadnjo priložnost za met, vendar jih je prehitela sirena, ter zmaga je odšla v Rogaško.

Ekipa Rogaške je bila v tej tekmi izraziti favorit, saj so letos poleg Heliosa sestavili najboljšo ekipo. Naši košarkarji so v končnici imeli svoje priložnosti, ki pa jih žal niso izkoristili. Na prvi tekmi so v zadnji sekundi premagali ekipo Hopsov, tokrat pa jim je sreče žal obrnila hrbet. Ker vemo, da sreča spremlja hrabre, smo prepričani, da se bomo skupaj z našimi košarkarji letos veselili še mnogo zmag.

Točke za Grosuplje so dosegli: Erčulj, Krubally 19, Buchberger, Antonijević 9, Trampuš 2, Julević, Krušič 10, Williams 11, Jerman 12.

Dejan Mihevc, trener Grosupljega:
“Po tekmi nisem zadovoljen. Pa ne zaradi odnosa svojih fantov, saj jim z izjemo prve četrtine nimam kaj zameriti. Tedaj smo igrali preveč mehko in igralcem Rogaške dovolili, da se razigrajo in uidejo na višjo razliko. Preostanek tekme smo odigrali dobro v obrambi. Do zadnjih treh minut smo imeli vse v svojih rokah. V napadu smo nato popustili, Rogaška pa je tudi z nekaj sreče zadela meta in zasluženo zmagala.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Na tekmo smo prišli dobro pripravljeni. Nasprotniki nas niso z ničemer presenetili. Po 12 minutah, ki smo jih odigrali računalniško natančno, smo presenetili sami sebe s številnimi neumnimi napakami. Vedeli smo, da bo Grosuplje, podobno kot proti Heliosu, postavljal agresivno consko obrambno postavitev, ko bo v zaostanku. Domačini so po težki trojki od table povedli, mi pa smo z metom Koštomaja prišli do zmage.

 

Povzeto iz spletne strani: Košarkarskega kluba Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.