Prihaja že 17. Mednarodni Festival Stična

Od 12. novembra do 3. decembra 2016 boste v Stični spet lahko obiskali raznovrstne in kakovostne kulturne prireditve. Že sedemnajstič po vrsti bo potekal Festival Stična, festival glasbe, gledališča in likovne umetnosti.

»Festival ostaja zvest svoji tradiciji, tako da želi ponuditi raznovrstne vsebine iz mnogih zvrsti človeškega ustvarjanja za širok spekter občinstva. Poudarek je na kakovostni ljubiteljski produkciji, na promociji neuveljavljene ustvarjalnosti, omogočanju predstavitve domače kreativnosti ter graditvi mednarodne kulturne mreže, vse skupaj pa začinimo z nekaj vrhunskimi profesionalnimi prireditvami,« pravi ekipa Festivala Stična, ki festival organizira pod okriljem Kulturnega društva Stična.

festival_sticna_plakatŽe pred uradno otvoritvijo festivala bo 12. novembra v Stični v Mlinu pri Marjanu koncert skupine Astrid Lindgren.V petek, 18. novembra, pridejo v bar Jama mladi, neuveljavljeni in izvirni rockerji ter drugi glasbeniki, ki se bodo predstavili na Glasbenem maratonu, Rock vizijah in natečaju Festivala Stična, sledil pa koncert lanskih zmagovalcev natečaja Festivala Stična, skupine Lumberjack. V soboto, 19. novembra, vas vabijo na uradno otvoritev festivala, kjer bodo skupaj s sodelavci Muzeja krščanstva na Slovenskem odprli jubilejno razstavo ob deseti obletnici ustanovitve muzeja in 33. obletnici muzejske dejavnosti v Stični. Sledil bo koncert mešanih pevskih zborov Zborallica in Anakrouisis iz Italije v KD Stična.

Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih in podrobnem opisu nastopajočih najdete na spletnih straneh www.festival-sticna.si ali www.kd-sticna.si, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.

Festival vam ponuja tri tedne prijetnih večerov, ki jih bodo obogatili domači kulturniki in mnogo gostov. Poleg slovenskih ustvarjalcev bodo gledalce v zimskih večerih ogreli tudi gostje iz Italije, Srbije in Makedonije. Otroci se bodo podali v domišljijski svet na urah pravljic in gledaliških predstavah. Za malo starejše pa pripravljajo potopisne večere (Namibija in Bocvana, Toni Vencelj – Puščavski in gorski ultramaratonec, Iran), koncerte različnih glasbenih zvrsti in gledališke predstave, kjer ne bo manjkalo smeha. Na sporedu bodo predstave Moj ata socialistični kulak, Snubitev in Jakove ženske, v goste prihajajo Društvo mrtvih pesnikov, New Candys, Zgrešeni primeri, Ingrit Schüller ter še mnogo kakovostnih kulturnih ustvarjalcev.

zgreseni-primeri_foto2-jaka-bombac

namibija-in-bocvana-2016

iran3

cuk-fotka4jpg

dmp-6-foto-jani-ugrin

Festival bodo zaključili v soboto, 3. decembra, ko se bomo spomnili rojstva pesnika Franceta Prešerna in obeležili TA VESELI DAN KULTURE. S sproščenim vzdušjem glasbe, teatra in poezije nas bosta v božično-novoletni čas zapeljala vrhunska violinistka Anja Bukovec in izvrstni igralec Boris Cavazza.

1boris-cavazza_foto-robert-gajsek

18anja-bukovec_follow_foto-jaka-vinsek

Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih in podrobnem opisu nastopajočih najdete na spletnih straneh www.festival-sticna.si ali www.kd-sticna.si, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.

Vstopnice lahko kupite v Knjižnici Grosuplje – enota Ivančna Gorica med njihovim delovnim časom.Vstopnice bodo na voljo tudi eno uro pred posameznim dogodkom v Kulturnem domu Stična oziroma Baru Jama.
Rezervacija vstopnic: info@kd-sticna.si ali 040 525 280 (Tina). Rezervirane vstopnice je potrebno dvigniti najkasneje 30 min pred začetkom dogodka. Za rezervirane vstopnice velja cena na dan dogodka.

Doživite Festival Stična!

 

Ekipa Festivala Stična, foto: Robert Gajšek, Jaka Vinšek, Jani Ugrin, Jaka Bombač in arhiv FS

Oglasni članek

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.