Pozor hud dogodek l pogovorni večer Kako preseči krizo?

Tokratni gost bo prof. dr. Miro Cerar mlajši, ki v zadnjem času predstavlja eno največjih pravnih in moralnih avtoritet v Sloveniji, kjer se zdi, da smo na glavo postavili sistem vrednot in nekako ne najdemo prave smeri iz vsesplošne krize.

Kot pravi prof. Cerar: »Ena večjih težav današnjega časa je vsestransko pomanjkanje spoštovanja. Pri tem sicer ne gre za kako slovensko posebnost, vendar pa je v Sloveniji ta pojav še posebno boleč in destruktiven. Spoštovanje je namreč predpostavka zaupanja, le-to pa pogoj obstoja in razvoja družbe.« Vir: Pamet v krizi, dr. Miro Cerar, 2010

Ljudem ugajata njegov umirjeni, a odločni nastop in neusmiljena pravičnost, podkrepljena s pravnim znanjem, pa tudi to, da se ne prepira in ne žali. (Marko Radmilovič, Val 202)

Širši javnosti je prof. dr. Miro Cerar poznan kot zelo zmeren komentator družbeno-političnega dogajanja, ki brez neumerjenih čustvenih nabojev, a s človeškega vidika, opozarja na pomembnost etične in odgovorne drže slehernega državljana.

Kulturni dom Grosuplje v sredo, 29. 5. 2013, ob 19h, vstop prost

Na spletni strani Odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki so o njem zapisali: Dr. Miro Cerar je strokovnjak za področji ustavnega in upravnega prava. Kot redni profesor je zaposlen na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Z referati je sodeloval na številnih domačih in tujih strokovnih srečanjih. Je avtor in soavtor več knjig in raziskav, v domačih in tujih strokovnih revijah pa ima objavljene številne članke s področja teorije prava in ustavnega prava. Od 1. oktobra 2007 dalje je stalni zunanji pogodbeni svetovalec za področji ustavnega in upravnega prava v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki.

Sicer lahko Mira Cerarja mlajšega s ponosom štejemo med znane Grosupeljčane, čeprav že nekaj časa ne živi med nami.

 

Organizacija: Literarna skupina Lu – Is, Kulturno društvo Teater, ZKD Grosuplje in Občina Grosuplje. Pogovor bo vodila Larisa Daugul.

 

Andrej Brezec, foto: Delo.si

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.