Pozor hud dogodek l Evropska noč netopirjev v Županovi jami

8. septembra bo v Županovi jami gostovala 14. noč netopirjev, mednarodna prireditev, ki opozarja na pomen teh skrivnostnih živali, nastaja v sodelovanju s Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev.

Ste vedeli, da predstavljajo petino vseh vrst sesalcev netopirji? V svetu poznajo več kot 1100 različnih vrst teh skrivnostnih živali, v Sloveniji jih lahko opazujemo 27 vrst. V začetku septembra skušamo v več kot 40 državah z nizom dogodkov približati življenje teh letečih sesalcev, ki so aktivni predvsem ponoči.

Sobota, 8. 9. 2012, Županova jama: vstopnina v jamo je 7 EUR za odrasle, 5 EUR za šolske otroke (predšolski otroci v spremstvu staršev brezplačno), strokovno predavanje, ustvarjalne delavnice in večerno poslušanje netopirjev so brezplačni.

Pričakuje vas poučen in doživljajski program:

17.00: Voden ogled Županove jame, spoznali bomo naravno zatočišče netopirjev.

18.30: Predavanje o netopirjih, Primož Presetnik, Slovensko društvo za varstvo in proučevanje netopirjev. Izdelajmo netopirčka – likovne ustvarjalne delavnice za otroke.

19:30 Prisluhnimo netopirjem – s pomočjo posebnih naprav bomo poslušali oglašanje netopirjev, ki bodo izletavali iz jame.

 

Vabljeni!

 

vir: Županova jama.si, foto: Marjan Trobec

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.