Pomladna čistilna akcija v KS Škocjan

V krajevni skupnosti Škocjan smo se odločili, da se pridružimo občinski čistilni akciji, ki je potekala 27. in 28. 3. 2015. Po nekajdnevnem turobnem in deževnem vremenu je vremenska napoved obetala sončno soboto. In res je bilo tako.

Na lepo sončno sobotno jutro se je na dveh zbirnih mestih zbralo okoli 30 najbolj pridnih krajanov. Starostno smo bili kar dobro zastopani, saj so bili prisotni tako otroci kot upokojenci.  Že pred tem smo se na svetu KS dogovorili o prioritetah čiščenja.Pripravljene smo imeli vreče za smeti različnih barv (za različne vrste odpadkov) in rokavice. Da bo šlo delo hitreje od rok, smo se razdelili v več skupin, ki so odšle v različne smeri. Med pogovorom in sprehodom je dopoldne hitro minilo. Uspeli smo očistiti:

  • Glavno cesto Turjak-Grosuplje od Gradeža pa vse do odcepa z Medvedico, ki je najbolj na udaru zaradi tranzita
  • Cesto Škocjan-Ponikve, ki jo uporabljamo za rekreacijo
  • Cesto Velike Lipljene-Županova jama, da bo pot do tega turističnega bisera sledila lepoti jame
  • Lokalne ceste v Škocjanu in Malih Lipljenih (od koder je bilo prisotnih največ ljudi)

cistilna_akcija_skocjan_spomladi_2015_1

Smeti smo shranjevali v vreče, ki smo jih pustili ob cestah. S PGD Škocjan smo se dogovorili, da so s prikolico pobrali vse vreče in jih pripeljali do dogovorjenih ekoloških otokov, kjer jih je kasneje JKP Grosuplje pobralo. Dan je bil res krasen in je kar vabil v naravo, tako da smo lahko združili prijetno s koristnim.Vsem sodelujočim se v imenu KS zahvaljujem, ostale pa vabim, da se nam naslednjič pridružijo.

 

Tajnik KS Škocjan, Primož Svetek, foto: osebni arhiv

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.