Odkolesarili že 17. maraton treh občin

V nedeljo, dne 7. 6. 2015, je Kolesarsko društvo Grosuplje v soorganizaciji z Občino Grosuplje izvedbo 17. kolesarski maraton treh občin. Izjemno toplo vreme je zagotovilo dobro udeležbo – registriran je bil 801 kolesar.

Organizirane so bile tri cestne proge v dolžini 92, 80 in 56 km; najdaljša je vsebovala tudi vzpon na Korinj (600 m);  35 km proga za gorske kolesarje in dve delno makadamski progi družinskega maratona za manj pripravljene udeležence v dolžini 15 in 26 km.

Start in cilj vseh skupin sta bila v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti, ki je bila v ta namen zaprta za ostali promet. Pred startom so udeležence pozdravili župani občin, nato pa so zvoki  Pihalnega orkestra GŠ Grosuplje pospremili maratonce na pot. Maraton se je odvijal v splošnem prometu po ulicah in vaseh občin Grosuplje, Dobrepolje in Ivančna Gorica; za usmerjanje in varnost je skrbelo okoli 100 redarjev, spremljevalcev z avtomobili in motorji, reševalna in servisna služba. Ob trasi je za žejo in okrepčilo skrbelo pet okrepčevalnih postaj.

  • Gorski kolesarji so letos vozili po vzhodnem delu dvonamenske planinsko-kolesarske poti v dolžini 35 km, ki je bila na novo markirana in urejena z velikim trudom članov Planinskega društva Grosuplje po lanskem rušilnem žledu.
  • Družinskega maratona se je udeležilo 277 kolesarjev, od tega kar 141 otrok, mlajših od 15 let.
  • V času prireditve je bil organiziran pohod za spremljevalce, ki niso kolesarili, na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«.

Vsi udeleženci so bili nagrajeni z medaljo, darilom in malico, sodelovali so tudi pri žrebanju sponzorskih nagrad, glavne nagrade so bile letos kar tri: gorsko kolo, tablični računalnik in kolesarski računalnik Garmin EDGE Touring Plus. Posebni pokali so bili podeljeni: najstarejšemu udeležencu, najstarejši udeleženki in trem najštevilčnejšim skupinam. Za zabavo otrok smo pripravili animacijski program.  Poleg glavnega sponzorja nam je maraton pomagalo izvesti še 7 sponzorjev, Pihalni orkester GŠ Grosuplje, Gasilska društva občin Ivančna Gorica in Dobrepolje, Občini Ivančna Gorica in Dobrepolje, prav posebno pa Občina Grosuplje, ki je bila soorganizatorica. Letos že tretjič pri pokrivanju stroškov pomaga Fundacije za šport. Poleg ponesrečenca s hujšimi odrgninami smo oskrbeli le nekaj prask. Člani Kolesarskega društva Grosuplje smo opravili nešteto zadolžitev na vseh prizoriščih in skrbeli, da je prireditev potekala skladno z načrti.

 

Predsednik društva, Anton Kogovšek, foto: Drevored

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.