Občina bogatejša za krajinski park

 

V okolici Grosuplja je nastal nov park. Vendar to ni navaden park, temveč park, ki je dolga leta nastajal s sodelovanjem narave in človeka. 15. decembra 2011 ga je ta isti človek z ozaveščenostjo in ljubeznijo do narave  nadgradil z nazivom krajinski park, predvsem iz razloga, da ga zaščiti pred samim seboj. Krajinski park ni samo lepo zveneča beseda, temveč pomemben naziv, ki v današnjih časih parku zagotavlja zaščito in zavarovanje naravnih vrednot. Ta park je Radensko polje naš naravni in kulturni biser. Po novem Krajinski park Radensko polje.

Ustanovitelja Krajinskega parka Radensko polje sta Vlada Republike Slovenije in Občina Grosuplje. Podpiramo tovrstne dosežke, saj upamo, da bo to pripomoglo k temu, da na takšne prizore kot smo jih objavili pred kratkim, ne bomo več naleteli.

 

Zoran Kovačević, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.