Namenite del dohodnine Fundaciji DREVORED, …

… ki je dobrodelna ustanova iz Grosuplja, registrirana kot organizacija javnega interesa, kateri lahko do konca leta namenite nekaj sredstev in s tem pomagate uresničevati njeno poslanstvo.

Zakaj bi del dohodnine namenili prav Fundaciji DREVORED?

Z dosedanjim delom smo v dobrem letu in pol z mnogimi akcijami in drugimi aktivnostmi dokazali, da se hitro odzivamo na probleme v lokalni skupnosti in uspešno pomagamo ljudem v socialni stiski. Pri delu se povezujemo z ostalimi organizacijami, ustanovami in podjetji v občini Grosuplje. Z lastnimi aktivnostmi in podjetnim pristopom smo samo v letu 2014 zbrali preko 13.000 € finančnih donacij, ki jih namenjamo za letovanja otrok in družin, nabavo hrane, šolskih potrebščin, štipendiranje perspektivnih mladih itd. Poleg tega ves čas pomagamo z izmenjavo rabljene opreme in pohištva ter pridobivamo donatorje, ki prispevajo v materialni obliki. V bodoče bomo ustanovili poseben botrski sklad za pomoč in podporo nadarjenim otrokom. Pri Fundaciji DREVORED delujemo vsi strogo prostovoljno in vsak evro gospodarno namenimo za pomoč soljudem. Naše delo nadzira tričlanski nadzorni svet uglednih občanov. Fundacija se bo v prihodnje odzivala predvsem na prošnje za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin s plačilom dejavnosti, treningov, nakupom opreme, dodatnim izobraževanjem, s pomočjo pri zbiranju sredstev za letovanja ipd. Zavedamo se, da je investicija v otroke najboljša naložba za lepšo prihodnost. O našem delu redno poročamo na portalu www.drevored.si

Koliko in kako namenite dohodnino?

Zavezanec za dohodnino lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5% dohodnine. Zavezanec lahko da zahtevo za namenitev kadarkoli prek sistema eDavki, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.

V letu 2013 je bilo še vedno več kot 4,8 milijonov evrov sredstev iz dohodnine nerazporejenih, saj več kot 60% zavezancev še ni določilo, komu namenja svoj del dohodnine. Če želite, da se denar, namesto da ostane v državnem proračunu, smotrno porabi za pomoč soljudem v lokalnem okolju, vas vabimo, da z delom dohodnine pristopite med donatorje Fundacije DREVORED.

Čisto enostavno je!

Obrazec…

S klikom na povezavo ali na sliko boste odprli ZAHTEVO za namenitev dela dohodnine za donacije.

… natisnite …

Obrazec natisnite z ukazom “PRINT” ali sočasno pritisnite CTRL+P ter sledite ukazom.

… in pošljite.

Izpolnjen obrazec pošljite na naslov:

Davčna uprava RS - Davčni urad Ljubljana,

Davčna ulica 1,

1000 Ljubljana

Izpolnjen obrazec lahko tudi vržete v nabiralnik Davčne uprave v drevoredu ali pa ga prinesete na katerikoli dogodek Zavoda DREVORED.

Hvala!

Zavezujemo se, da bomo sredstva porabili odgovorno in v skladu z našim poslanstvom.

Za vse dodatne informacije nam pišite na elektronski naslov: fundacija@drevored.si

 

Fundacija DREVORED

 

 

 

Preberite tudi

One Response to "Namenite del dohodnine Fundaciji DREVORED, …"

  1. FaMe Unikati says:

    Z veseljem 0,5 za Drevored – ker se trudite, da bi Grosuplje ne bilo tako dolgočasno!

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.