Na razstavo l AKTI Sandre Požun

Spet imamo razstavo za prste obliznit. Vabimo vas na fotografsko razstavo AKTI Sandre Požun v Galeriji Mestne knjižnice Grosuplje. Pogovor z umetnico na otvoritvi bom vodila Darija Kovačič, večer pa bo plesal v jazz ritmih.

 

 Fotografska razstava AKTI Sandre Požun v Galeriji Mestne knjižnice Grosuplje: otvoritev bo v ponedeljek, 2. marca 2015 ob 18.00. Razstava bo na ogled do 21. marca.

KDO JE SANDRA?

Sandra Požun se je leta 1972 rodila v Zadru, odraščala v Bujah v Istri, zdaj pa živi in ustvarja na Ptuju. Odločnost, živahnost in pogum je priselila s sabo. Od malega zaljubljena v lepoto se je našla v fotografiji. Po nekaj fotografskih delavnicah pod vodstvom Hermana Pivka in Arneta Hodaliča je mentorja našla v mojstru fotografije EFIAF Stojanu Kerblerju. Njene fotke so bile večkrat postavljene na ogled na samostojnih in skupinskih razstavah. Vzhaja nova zvezda slovenske fotografije.

TELO, OVITO V AMBIENT

Črna in bela, senca in svetloba, nežnost kože in grobost starega ometa, gibkost mišic in togost debla…  Sandro zanimajo telesa in strukture. Vsaka fotografija je zgodba zase, ki se rodi, ko se telo postavi v ambient. Največkrat je to posebna oblika narave, star grad, odslužena in zapuščena tovarna, kamnolom… nerada govori o modelih. To so njene prijateljice, znanke. Vsako pozna, znane so ji poteze njene duše, ne samo oblike njenega telesa.  Sandrini akti so klasika, omejena na črno-belo, brez dodatkov, reminiscence na erotiko so zgolj naključne. Gre zgolj za telo, ki živi in se giblje znotraj lastnega prostora. In je, seveda, lepo.

Darija Kovačič, Mestna knjižnica Grosuplje, foto: Sandra Požun

Sandra Požun fotografijaSandra Požun fotografijaSandra Požun fotografija

 

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.