Migamo in pomagamo

Z miganjem najprej vsak pomaga sam sebi do dobrega počutja, skladnejše postave … ob nedeljskih večerih pa lahko Migamo in pomagamo tudi drugim. Pričenjamo z dobrodelno akcijo v sodelovanju Fundacije Drevored, Centra vodenih vadb Apolon in fitnes centra Optimum, v kateri bomo zbirali sredstva in šolske potrebščine za socialno ogrožene otroke iz občine Grosuplje. 

V nedeljo, 13. 4. 2014 bosta z nami Migala in pomagala …

likovic

Angelca Likovič

omar

Omar Naber

V nedeljo, 6. 4. 2014, so z nami Migali in pomagali člani Rokometnega kluba Krim…

branka-mijatovic-rk-krimBranka Mijatović

nekdanja slovenska rokometna reprezentantka, pomočnica trenerja RK Krim

tone-tiselj-rk-krimTone Tiselj

rokometni trener RK Krim

tamara-mavsar-rk-krimTamara Mavsar

uspešna rokometašica RK Krim

foto: rkkrim.com


V nedeljo, 30. 3. 2014, sta z nami migala:

Maruša Mišmaš, vrhunska atletinja, reprezentantka, Grosupeljčanka

marusa_mismas_atletinja_grosuplje_naslovna_2

 

Vadbe sem se udeležila z bratom (ki je rokometaš). Obema nama je bilo všeč in nama je bilo naporno. Zame je bila vadba nekaj drugačnega kot moji vsakodnevni treningi, ko v glavnem samo tečem. Všeč mi je dobrodelni namen in upam, da bo uspelo zbrati čim več sredstev za otroke.

David Miklavčič, profesionalni rokometaš, reprezentant, Grosupeljčan

david_miklavcic

 

Ha, nisem si mislil, da je dobrodelnost lahko tudi naporna (smeh).

migam-in-pomagam3Zakaj migamo in pomagamo?

Svinčnik, barvica, šilček … so mnogim otrokom samoumevna vsebina šolske peresnice, a žal mnogim tudi ne. Na dejstvo, da se v šolah soočajo s tem problemom, sta nas opozorili socialni delavki obeh grosupeljskih osnovnih šol. Dejstvu so prikimali tudi na Župnijskem Karitasu in Rdečem križu Grosuplje. Vse lokalne dobrodelne organizacije so izpostavile isti problem, šolskih potrebščin za socialno ogrožene jim primanjkuje skozi celo leto.

Dobrodelne vadbe Migamo in pomagamo bodo vsako nedeljo (od 16.2.do 13.4.) od 18.00 do 19.00 v fitnes centru Optimum. Vadbe so brezplačne, prostovoljni prispevki pa zaželjeni, saj bo celoten izkupiček namenjen nakupu šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke iz občine Grosuplje. Kadarkoli pa lahko nove ali malo rabljene šolske potrebščine prinesete na zbirno mesto v fitnes center Optimum ali nakažete sredstva na račun Fundacije Drevored (SI56 6000 0000 0254 017), sklic 150.
V šoli opažamo, da se socialne razlike med učenci hitro povečujejo. Vse več je družin, ki ne zmorejo redno pokriti stroškov prehrane in drugih šolskih dejavnosti. V družinah, kjer je poraba vsakega evra skrbno premišljena, je pomoč v katerikoli obliki zelo dobrodošla. Šolske potrebščine, ki bi jih lahko nekateri učenci dobili v šoli, takrat ko jih potrebujejo (npr. nov komplet barvic, nov zvezek ipd), prispevajo k boljšemu učenju posameznika in zniževanju stresa učencev. Mnogi otroci se namreč zavedajo finančnih stisk staršev, zato izbirajo cenejše, a manj kvalitetne pripomočke, se ne želijo udejstvovati dražjih dejavnosti ipd. Na šoli menimo, da vse, s čimer lahko lajšamo stroške družinskih proračunov, gre v dobro naših učencev.
Pavlina Antolič, šolska svetovalna delavka na OŠ LA Grosuplje

Kdo miga in pomaga?

Prav v tem času sta se na Fundacijo Drevored z željo, da prispevata v lokalno okolje, obrnila dva uspešna vadbena centra iz Grosuplja. Vsem željnim miganja bodo ponudili brezplačne vadbe v zameno za dobrodelni prispevek ali pa kar barvice, svinčnike, šilčke, torbe … Kdo torej miga in pomaga?

Apolon

Apolon v akciji Migamo in pomagamo izvaja brezplačne dobrodelne vadbe.

Apolon, center vodenih vadb s kakovostnimi vadbami skrbi za dobro fizično počutje. Izvajajo vadbe s kettlebelli, medicinkami, ladijskimi vrmi in trx trakovi.

Fundacija Drevored

Fundacija Drevored v akciji Migamo in pomagamo skrbi, da bodo šolske potrebščine prišle v prave roke. Pri tem se bodo povezali z drugimi dobrodelnimi organizacijami. Potrudili se bodo najti najboljšega ponudnika potrebščin in zagotoviti čim več šolskih potrebščin za zbrana sredstva.

Fundacija Drevored pomaga pri zbiranju sredstev za letovanje otrok; povezuje donatorje in izvajalce pri sanaciji akutnih bivanjskih problemov in organizaciji prenove; nudi urgentno finančno pomoč socialno šibkim pri plačilu osnovnih življenjskih stroškov: položnice, hrana, kurjava; pomaga nadarjenim otrokom iz socialno šibkih družin s plačilom treningov, nakupom opreme, dodatnim izobraževanjem…; vzpostavlja informacijsko bazo ponudnikov in prejemnikov materialne pomoči.

Optimum

Optimum akciji Migamo in pomagamo nudi brezplačen prostor za vadbo. V marcu 2014 bodo organizirali dobrodelni spinning maraton, del izkupička pa namenili nakupu šolskih potrebščin. 

Optimum fitnes center je nov, sodobno opremljen fitnes z najnovejšimi fitnes napravami SportsArt. Prostor za vodeno vadbo je opremljen z najsodobnejšo zvočno in svetlobno opremo, ki omogoča varno in popolno vadbo. Na voljo je jutranja vadba, popoldanska vadba in treningi SPINNING-a, ZUMBE, PILATES-a, FLEXI BAR, XCO TRAINING, ZUMBATOMIC, TNZ, BOOTCAMP, STEP, ZRELA LETA…

Drevored.si

Drevored.si akciji Migamo in pomagamo nudi medijsko podporo.

Drevored.si je spletno mesto z zabavno-informativnimi lokalnimi vsebinami iz mesta Grosuplje in okolice.

Vi?

Pridete?

migam-in-pomagam2 Znano je, da se ob (-: po) fizični aktivnosti sprošča hormon sreče, zadovoljni smo, saj smo storili nekaj zase. A prav gotovo boste občutek sreče podvojili z dejstvom, da ste storili nekaj dobrega, da bodo tudi zaradi vas svinčniki ošiljeni, barvice kompletne in na otroški licih kakšen brezskrben nasmeh več. Zagotovili smo brezplačne vadbe, vi pa lahko pomagate …

  • s prostovoljnimi prispevki za dobrodelne vadbe Migamo in pomagamo,
  • nove ali malo rabljene šolske potrebščine lahko kadarkoli prinesete sami na zbirno mesto v fitnes center Optimum,
  • nakažete sredstva na račun Fundacije Drevored (SI56 6000 0000 0254 017), sklic 150.

migam-in-pomagam

Na dobrodelno vadbo…

… se  odpravite s športno opremo in veliko mero dobre volje. Med vadbo  se boste dobro ogreli,  raztegnili , sprostili in zabavali, kar je najboljša možna popotnica v nov delovni teden. Vadbe so primerne za vsakogar, tudi za tiste, ki se s športom ukvarjajo redkeje in bi radi naredili nekaj zase ter hkrati pomagali drugim. Dobrodelne vadbe potekajo vsako nedeljo  (od 16.2.do 13.4.)  od 18.00 do 19.00 pod vodstvom centra vodenih vadb Apolon, ki deluje v fitnes centru Optimum. Vadbe so brezplačne, prostovoljni prispevki pa zelo zaželjeni.

Sredstva za šolske potrebščine lahko nakaže tudi na Fundacije Drevored (SI56 6000 0000 0254 017), sklic 150.

Irena Gantar, fundacija Drevored, foto: sxc.hu, arhiv Apolon in Optimum

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.