Migam, da pomagam

Dobrodelno športna prireditev, ki smo jo preteklo soboto organizirali v humanitarno športnem društvu TurboKATKA, je bila za naša pričakovanja izjemno uspešna. Na prizorišču je bilo ves čas čutiti izjemno pozitivno energijo dobrih ljudi, ki so s svojimi prostovoljnimi prispevki pomagali reprezentantu v košarki na vozičkih Milanu Slapničarju pri zbiranju sredstev za nov športni voziček. K dobrem vzdušju je še dodatno prispevala Milanova prisotnost, saj so judje res čutili, da bo šel denar v prave roke.

Ultrakolesar David Rihterič je v dober namen prekolesaril kar 500km, ultramaratonski tekač Robert Koležnik pa je pretekel 75 km.

Prireditve se je udeležilo približno 200 športnih dobrodelnežev, ki so za Milana zbrali 1590€. Njegov voziček stane okrog 2500€, nekaj ima Milan že privarčevanega, tako da ga bomo na evropskem prvenstvu paraplegikov 24.6. v Laškem  zagotovo že gledali na novem vozičku! Dogodka sta se udeležila tudi svetovno znana ultrakolesarja Marko Baloh in David Rihterič , slednji je v dober namen prekolesaril kar 500km, ultramaratonski tekač Robert Koležnik pa je pretekel 75 km. Fanta sta res lahko vzor in inspiracija marsikomu.

Glede na dober odziv načrtujemo še več podobnih prireditev po Sloveniji, ki jih želimo kvanti in kvalitetno nadgraditi in hkrati pozivamo vse  podobno misleče, da se nam pridružijo v društvu, saj lahko skupaj dosežemo marsikaj. Zdi se nam namreč da je koncept: “migam, da pomagam” pri ljudeh naletel na super odziv, saj se tako motivirajo, da naredijo nekaj za lastno zdravje, hkrati pa s simboličnim prispevkom pomagajo sočloveku. Obenem upamo, da bo tudi “država” odprla oči in srce in z redukcijo birokracije vsaj olajšala organizacijo takšnih prireditev, če jih že noče podpreti. GROZLJIVO je namreč, da mora organizator samo za dovoljenje Upravne Enote  za pobiranje prostovoljnih prispevkov predhodno plačati državi. Sramotno, ampak tako pač je pri nas.

In hvala vam drevoredovci za izredno pozitiven pristop…

 

Roman Viršek in ekipa društva TurboKATKA, foto: TurboKATKA, Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.