Menjava trenerja ni prekinila niza porazov

Pretekli konec tedna so naši košarkarji zabeležili nov poraz, tokrat proti ekipi Hopsov iz Polzele z rezultatom 87 : 72. Šok terapija z novim trenerjem Predragom Milovićem žal ni uspela.

Več o tekmi si lahko preberete na spletni strani kluba, kjer najdete tudi sproščen intervju z igralcem Matijo Trampušem o stanju v ekipi, novem trenerju pa tudi o lahkotnih temah iz garderobe. Izjavi obeh trenerjev in intervju z novim trenerjem pa v nadaljevanju (vir: kklub-grosuplje.si)

Predrag Milović, trener Grosuplja:

“Povsem zaslužena zmaga Hopsov. Nadigrali so nas v vseh elementih igre. Naša ekipa je na momente odigrala dobro, a bila večji del tekme zmedena. Šok terapija zaenkrat ni uspela. V prvem polčasu smo dobro skakali, nato pa je našim ključnim igralcem pošla moč. Priložnost sem zato namenil vsem igralcem, da sem videl, na koga lahko računam do konca te sezone.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
“Pohvalil bi vse fante za igro v obrambi. Če igramo dobro v obrambi nam steče tudi igra v napadu. Gostje imajo zelo dobro sestavljeno ekipo, kljub temu da imajo le dve zmagi, pa bodo v prihodnosti z novim trenerjem prav gotovo igrali bolje in povzročali težave tudi višje rangiranim ekipam.”

Predrag Milović, novi trener KK Grosuplje, foto: kklub-grosuplje.si

1. Kako to, da ste se odločili, da prevzamete vroče trenersko mesto v našem klubu ?

Kot dolgoletni profesionalec in človek, ki verjame vase in v svoje delo sem želel pomagati g. Andreju Gabrijelu, da si klub izbori obstanek v prvi ligi. Z g. Andrejem zelo dobro sodelujeva že skoraj eno leto in sem bil zelo vesel, ko so se ob zadnji menjavi trenerja odločili za mene. V konkurenci za mesto trenerja je bil tudi Dejan Mihevc in tudi, če bi se  odločili za njega ne bi bilo napačno, ker gre za zelo dobrega in perspektivnega slovenskega trenerja.

2. V soboto ste izgubili tekmo na Polzeli, seveda se v treh treningih kolikor ste jih opravili z ekipo ni dalo narediti čudežev, vendar kakšen je vaš pogled na situacijo v ekipi?

Osnovni in največji trenutni problem te ekipe je psihologija. To je sicer čisto normalno, saj če tri mesece ne zmagaš nobene tekme se v ekipo prikrade nesigurnost. Igralci se povlečejo vase in jih je zelo težko zbuditi. V prvem polčasu smo igrali zelo borbeno in zagnano, žal smo dobili veliko košev po naših neumnih napakah in omogočili Polzelanom, da pridejo do veliko lahkih košev in posledično do lahke zmage.
3. Kaj menite, da bo v naslednjih tednih vaš največji izziv?
Največi izziv bo, da igralcem vsilim svoj način dela in na njih prenesem svojo pozitivno energijo. Če mi bo to uspelo, bomo precej bolje in lažje funkcionirali in, če bo to zadostovalo, da si izborimo obstanek v ligi, bom presrečen človek, saj si KK Grosuplje s svojo urejenostjo in delovanjem v košarki, to tudi zasluži in bi bili lahko za zgled mnogim v našem prostoru. Karkoli bi sedaj rekel, bi lahko narobe razumeli kot, da govorim proti mojim predhodnikom tako, da se bom rajši vgriznil v jezik. Vsak trener ima svojo filozofijo in po tem se razlikujemo.
4. Položaj na lestvici ni rožnat, kakšen optimist ste pred zadnjim delom tekmovanja?
Optimist in borec sem celo življenje, saj mi v življenju ni bilo nič podarjeno. Boril se bom do zadnjega atoma moči in upam, da me bodo v tej borbi sledili tudi košarkarji. To je sigurno najtežja naloga v mojem 34 letnem trenerskem stažu. Največji problem v tem trenutku, pa mi sigurno predstavlja manjko časa in dejstvo, da nam naši konkurenti bežijo že za dve zmagi.

5. Ali boste ob taktičnih spremembah v ekipi posegli tudi po igralskih spremembah?

Kot sem že dejal ima vsak trener svojo filozofijo in, če mi ne bo uspelo spremeniti večji del tega, kar so igrali do sedaj, potem to ni moja filozofija. Kar se tiče igralske zasedbe, pa je znano, da so pred mojim prihodom trije igralci že dobili administrativno odpoved od uprave. Prosil sem jih, če jih lahko obdržim in vidim, če je bila njihova odločitev napačna. Zaenkrat ne morem nič konkretnega trditi, vendar je sigurno, da ta ekipa rabi svežo kri. O tem se bo nekaj več vedelo tudi po sestanku z upravo kluba.

Mislim, da je največji problem te ekipe v sestavi, saj imamo preveč igralcev z enakim slogom igre na isti poziciji.

Irena Gantar, vir: kklub-grosuplje.si, foto: Vidmar Franc (simbolna fotografija)

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.