Z Goričkega v Grosuplje

Vlado Kreslin se je pripeljal uro in pol pred koncertom, točen kot ura. Na glavi nepogrešljiv črn klobuk, na nogah črni kavbojski škornji. V zakulisju je vse “štimalo”, zato je sproščeno sedel v prvo vrsto, odložil klobuk in prisluhnil tonski vaji zasedbe Pipin Mali. Mladi grosupeljski etno kvartet je imel med tem “nastopom” kar vidno tremo, saj je pred njimi sedela glasbena legenda.

Vlado Kreslin – Pojezije / Nedelja, 21.oktober 2012 / organizator: Zavod Drevored

Pipin Mali je večer otvoril s paketom ljudske glasbe različnih korenin in navdušil publiko. Za številne obiskovalce so bili presenečenje večera in marsikdo ni verjel dejstvu, da je bil to njihov prvi skupni nastop. “Iz teh pa še nekaj bo.” je bilo slišati nekoga iz publike in mi se povsem strinjamo. Poglejte video njihovega zaključnega komada.

 

Vlado Kreslin je v dobri uri in pol nastopa spletel trenutke nežnega pozibavanja, glasnega ploskanja, navdušenega požvižgavanja in prepevanja. Svojo glasbo je spretno začinil s pravo mero svoje humorne poezije in življenjskih anekdot. Modrosti članov Beltinške bande, ki nam jih je iz svoje knjige med nastopom prebiral Vlado, so požele prave navale smeha. Na pobudo Zavoda Drevored je obiskovalka, sicer prekmurska kuharica (ga. Monika, ki je Vladu pred leti kuhala tudi na njegovi ohceti), spekla prekmursko gibanico. “Gibanice pravzaprav ne maram. To imamo mi, Prekmurci, za turiste.”  je Vlado v šali pokomentiral in še pojasnil, zakaj je ne mara (poglejte v videu). Lahko vam zaupamo, da je bila ta od gospe Monike tako dobra, da je Vlado pred nastopom v zakulisju zmazal cel kos.

Oder je zapustil po drugem “bisu”, potem, ko se je s harmoniko in pesmijo sprehodil kar med publiko. Dobrih dvesto obiskovalcev je nasmejanih odhajalo iz dvorane, kar nekaj se jih je po koncu zadržalo, da jim je Vlado v spomin podpisal CD ali knjigo. Druženje z Vladom Kreslinom smo nadaljevali še v polnem Pupa Pubu. Pa še to: Vlado ima v svoji zbirki okrog 40 klobukov, vendar ne nosi čisto vseh.

Hvala povezovalki večera Maši Tiselj, sponzorjem in vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi koncerta.

pomagajo nam:

 

Irena Gantar, foto: Drevored

Preberite tudi

3 Responses to "Z Goričkega v Grosuplje"

 1. Mirjana says:

  Dragi Drevored! Hvala za dobre ideje in njihovo izvedno. Ideja za nastop in tudi organizacija koncerta Vlada Kreslina sta vama odlično uspela. Vlado mi je ne le polepšal nedeljski večer ampak je z dobro voljo, humorjem, iskrivimi komentarji, glasbo in predvsem glasom, ki si utre pot do srca prijazno odprl vrata v nov teden. Hočemo še!

   
  Odgovori
 2. Klemi says:

  Fajn je bilo. Sicer je malo plašno občinstvo na koncu odšlo zadovoljno in tako kot pravi Mirjana: Hočemo še!

   
  Odgovori
 3. TANI says:

  Všeč mi je bilo, najbolj pa sem uživala v sproščenem domačem vzdušju, skratka preživeli smo prijeten nedeljski večer.

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.