Uspešen 4. sejem Knjige in malinov’c 2015

Četrti sejem knjig in druženja je poleg tradicionalnega dogajanja ponudil še noviteto, in sicer bolšji sejem igrač.

Adamičevo ploščad v centru Grosuplja smo ponovno spremenili v mestno dnevno sobo, kjer se je družilo, barantalo, zabavalo, ustvarjalo in modrovalo. Knjižnim navdušencem, ki so ponujali svoje odvečne knjige ali brskali po čarobnem svetu neštetih zgodb in nasvetov polnih štantov, so se letos pridružili najmlajši ter preizkusili svoje tržne veščine. Za mnoge je bila to prava mala šola podjetništva; doma so skrbno pripravili nabor prodajnih artiklov, lično uredili prodajno mesto, spoznavali pravila trgovanja in navdušeno preštevali svoj zaslužek.

Knjige in malinov’c - 4. sejem knjig in druženja je bil v petek, 28. 8. 2015, od 16. do 21.00. ure, na Adamičevi ploščadi v centru Grosuplja. Organiziral ga je Zavod DREVORED.

Sejem je odlično uspel, saj je več kot 200 obiskovalcev, ki so se zvrstili na prireditvenem prostoru preko petkovega popoldneva, imelo kaj videti in početi. Klovnovskim norčijam Bratov Malek so se smejale vse generacije, delavnice društva Preplet so skrbele za ustvarjalnost, v kotičku Mestne knjižnice Grosuplje je nasvete delil Palček Bralček. Vmes pa knjige, knjižice, slikanice, učbeniki in prave enciklopedije za nekaj simboličnih evrov. Nekateri so odnašali polna naročja knjig, drugi so se veselili »novih« igrač. Za žejo je poskrbel malinov’c, za dvig sladkorja pa domači mafini ter sivkini in metini piškoti.

Proti večeru, ko se je živžav polegel in so se prižgale luči, smo se posvetili resnejšim temam. Literarna skupina Lu-is je v goste povabila N’toka, glasbenika, blogerja in kolumnista. Bolj kot o glasbi je pogovor tekel o stanju družbe v Sloveniji in po svetu, N’tokovih pogledih na družbena gibanja, o politiki, kapitalizmu, naših strahovih, beguncih, izkušnjah bivanj v ZDA, na Japonskem itd.

To je vse in še več, kar smo vam lahko ponudili ob tako skromnem proračunu, ki je bil na voljo, saj smo za projekt od Občine Grosuplje prejeli vsega 154,23 evrov. Uspešne izvedbe 4. knjižnega sejma Knjige in malinov’c tako ne bi bilo brez mnogih prostovoljcev in organizacij, ki nam stojijo ob strani in se skupaj z nami trudijo za oživitev mestnega dogajanja.

Sodelovali smo:

Zavod DREVORED, glavni organizator

literarna skupina Lu-is, organizator literarnega večera

Občina Grosuplje, sofinancira dogodek

Tržnica Grosuplje, z ličnimi stojnicami

Preplet, društvo za ustvarjalno skupnost

Mestna knjižnica Grosuplje, pravljice in ustvarjalne delavnice

 

Hvala in nasvidenje na naslednjem dogodku Zavoda DREVORED!

 

Andrej Brezec, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.