Tudi mladi iz Glasbene šole Grosuplje zapeli Sloveniji za rojstni dan

Izjemnemu glasbenemu projektu, v katerem je sodelovalo 54 glasbenih šol po vsej Sloveniji, so se pridružili tudi mladi iz Glasbene šole Grosuplje.

V petek, 24. junija 2016, je ob 15. uri več kot petdeset glasbenih šol po vsej Sloveniji hkrati izvedlo dve skladbi, in sicer himno Republike Slovenije ter skladbo Moja dežela avtorjev Janija Goloba (glasba) in Dušana Velkaverha.

Na prireditvi so sodelovali:

  • pihalni orkester GŠG
  • komorna zasedba ArtVoicess
  • harmonikarski orkester GŠG
  • Gross upi

Izjemen in edinstven glasbeni projekt v čast Republiki Sloveniji in v luči praznovanja 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije je nastal na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja in v sodelovanju z Zvezo slovenskih glasbenih šol.

Z njim Zveza slovenskih glasbenih šol obeležuje tudi 200 let delovanja javnega glasbenega šolstva pri nas, častni pokrovitelj osrednje svečanosti, ki jo bodo ob tem pripravili 13. novembra 2016 v Cankarjevem domu, pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

Glasbena šola Grosuplje, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.