Razstava LokalART

 Sklepno dejanje ( no, ne še popolnoma) lokalnega slikarskega natečaja LokalART  je zaključna razstava nagrajenih avtorjev.

Razstavo smo odprli v petek, 15. 3. 2013, v 3. nadstropju Mestne knjižnice Grosuplje, kjer bo na ogled mesec dni. Priložnost za predstavitev smo ponudili trem nagrajenim avtorjem, ki  poleg nagrajene predstavljajo še dve sliki. V družbi ustvarjalcev, njihovih najbližjih, pokroviteljev in ostalih ljubiteljev lepega nas je uvodoma nagovorila direktorica knjižnice, Roža Kek. Potem smo na kratko analizirali potek natečaja, predstavnik strokovne komisije, Lojze Kalinšek,  pa je spregovoril o načinu izbora in ocenjevanja ter o pomembnosti tovrstnih natečajev.

Z izvedbo slikarskega natečaja smo zadovoljni prav vsi: Zavod Drevored s tem izpolnjuje svoje poslanstvo, ustvarjalci so dobili možnost javne predstavitve, bralci zanimive vsebine, pokrovitelji medijsko pozornost in spletni portal Drevored.si odlično obiskanost. V sodobnem jeziku bi rekli win – win situacija.

Vabljeni na ogled razstave od 15. 3. 2013 do 15. 4. 2013 v 3. nadstropju Mestne knjižnice Grosuplje v času odprtja knjižnice.

To nam daje spodbudo za nove izzive, najmanj to, da podoben natečaj ponovimo naslednje leto. Tokrat smo se omejili na slikarske tehnike občanov Grosupljega, za naslednje leto pa bi veljalo razmisliti o razširitvi pogojev. Vse pa je odvisno od podpore pokroviteljev in na tem mestu se ponovno zahvaljujemo letošnjim:  glavnemu pokrovitelju, podjetju VIDAL , ki nam v Grosupljem nudi celovito storitev -  okvirjanje, slikarski material, tiskanje, izrezovanje itd. , podjetju Drugačno pohištvo, kjer vam je na voljo res drugačno pohištvo in oblikovalskemu studiu Ambrosia, ki nudi storitve od grafičnega do industrijskega oblikovanja. Pri pokroviteljih ne gre le za to, da v tovrstnih projektih vidijo priložnost promocije, ampak tudi za družbeno odgovorno držo in podporo lokalnemu okolju.

G  L  A  V  N  I     P   O   K   R   O   V   I   T   E   L   J

podjetje VIDAL  •  vse na enem mestu  •  v poslovni coni v Grosupljem

 

Kot smo uvodoma dejali, aktivnosti okoli natečaja LokalART še niso popolnoma zaključene, saj bomo v naslednjih mesecih na spletnem mestu Grosuplje, Drevored.si, podrobneje predstavili nagrajene avtorje, njihovo delo, vizije, ideje …

Nagrajenci so:

1. Nagrada strokovne komisije v vrednosti 200€, avtor Jože Trontelj za delo SEDMINA
2. Nagrada strokovne komisije v vrednosti 150€, avtorica Meta Mehle za delo SMEJ SE Z MANO
3. Nagrada strokovne komisije v vrednosti 100€, avtorica Urška Kadunc za delo OBLAKI

Nagrado bralcev in glasovalcev na Facebooku v vrednosti 100€ prav tako prejme Urška Kadunc za delo OBLAKI.

Na koncu zahvala tudi vsem sodelujočim avtorjem, komisiji, bralcem in osebju Mestne knjižnice Grosuplje, da smo lahko uspešno izvedli vse aktivnosti v okviru natečaja.

Za morebitne interesente za nakup slik je nekaj kontaktnih podatkov avtorjev pripisanih k slikam v članku: LokalART, ožji izbor,  sicer pa nas lahko kontaktirate na info@drevored.si in povezali vas bomo s posameznim avtorjem.

P   O   K   R   O   V   I   T   E   L   J  A

 

             

       

 

Zdaj pa novim idejam naproti!

 

 

Andrej Brezec, foto: Drevored, Ambrosia, Vidal, Drugačno pohištvo

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.