Pisma bralcev l Naša občina in kultura

Konec junija je izšla 29. številka Zbornika občin Grosuplje, Ivančna Gorica, Dobrepolje (kupite  jo lahko v Mestni knjižnici Grosuplje) z bogato in raznovrstno vsebino; družbeno, zgodovinsko, kulturno, gospodarsko, naravoslovno. V njej je objavljena tudi obsežna in tudi slikovno zelo bogata kronika občine Grosuplje za 2014 in 2015.

Poleg velikih dosežkov: nov zdravstveni dom, moderna čistilna naprava za odpadne vode, energetska sanacija vrtca in osnovne šole pa obnovitve številnih cestnih odsekov in ureditve križišč ter novega nogometnega igrišča z umetno travo in razsvetljavo – so navedeni tudi jubileji številnih občinskih društev, zvez, ustanov in podjetij in nekaj izjemnih športnih dosežkov, od dogodkov na področju kulture pa Mestna knjižnica, koncert od popa do jazza in festival domovinske pesmi.

Pogrešamo kroniške podatke o zelo bogati knjižni produkciji: v letih 2014 in 2015 je izšlo skorajda 50 naših knjig, med njimi naj jih omenimo samo nekaj: obsežno antologijo Novi svet – ljudje in vizije Louisa Adamiča, pisatelja svetovne lige, odlično zbirko domačijskih pripovedi So z vilicami pisali, ki jih je zapisala in uredila Marija Samec; prav tako se občina Grosuplje lahko ponaša z novima knjigama Janeza Janše: publicistično Druga republika in odličnim zgodovinskim romanom Beli panter. Vobjavljeni občinski kroniki je omenjeno tudi prižiganje prazničnih lučk in akcija Pomagajmo žabicam čez cesto, prezrti pa so obisk pisatelja Borisa Pahorja, razstava akademskega slikarja Franceta Slane, komorni koncerti z branjem leposlovnih besedil Barve glasbe in besede, zelo kvalitetni koncerti ženskega pevskega zbora Biser, arheološko najdišče pri Sparu, kjer so odkrili do 3000 let stare okrasne in uporabne predmete, in še kaj.

Ker je znano, da je naš župan dr. Peter Verlič zelo naklonjen kulturi v najširšem smislu, smo prepričani, da bo naslednja občinska kronika še popolnejša in še bogatejša.

 

Jakob Müller, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.