NASMEH

Nasmeh nas nič ne stane, vendar čudežno deluje. Obogati tistega, komur je namenjen in ne osiromaši tistega, ki ga poklanja …

nasmehTo misel več ali manj vsi poznamo, malo manj pa poznamo Ženski pevski zbor Nasmeh iz Grosuplja, ki se je na svojo samostojno ustvarjalno pot podal pred dobrim letom dni. Zbor deluje v okviru Kulturnega društva Teater. Vanj je trenutno aktivno vključenih 17 pevk. Večina članic pevskega zbora se že vrsto let ukvarja z zborovskim petjem in so bile pred tem že članice različnih ženskih in mešanih pevskih skupin, med njimi tudi ŽePZ Biser. Vodenje pevskega zbora je septembra prevzela zborovodkinja Karolina Repar, ki je v zbor prinesla dodatno pozitivno energijo, sproščenost, zagon in motivacijo za učenje tudi zahtevnejšega repertoarja.

 Kaj jih druži?

Članice Ženskega pevskega zbora Nasmeh druži prijateljstvo, ljubezen do petja in veliko pozitivne energije, kar se odraža tudi v izboru pesmi, ki so večinoma pozitivne, vesele, polne upanja in ljudskih modrosti, a tudi zahtevne.

Vabilo na prvi celovečerni koncert

Ženski pevski zbor NASMEH bo svoj prvi samostojni letni celovečerni koncert izvedel v soboto, 18. 4. 2015, ob 19.uri v dvorani Kulturnega doma Grosuplje.

Ker se želijo s svojim petjem in glasbo kar najbolj približati ljudem ter jim polepšati vsakdan, so v svoj repertoar vključile tako ljudske pesmi kot tudi znane pesmi tujih avtorjev, ki so že skorajda ponarodele. Njihove pesmi so vesele in pozitivne. Odražajo to, kar so same; vedno nasmejane in pozitivne pevke, ki rade namenjajo svoj prosti čas glasbi in zborovskemu petju.

Letni koncert bo sestavljen iz dveh sklopov. V prvem delu se bodo predstavile z izborom domačih in tujih ljudskih pesmi. V drugem delu koncerta bo sprehod po najlepših tujih in domačih evergreenih. Snov za koncert so zajemale iz jazz in pop kulture 60-ih in 70-ih let prejšnjega stoletja. Pesmi bodo pri občinstvu nedvomno vzbudile občutek nostalgije in spominov na mladost, saj so lahkotne in poznane širšemu krogu poslušalcev. Zato pričakujejo, da bo marsikdo v občinstvu zapel z njimi. Pesmi bodo izvajale tudi ob glasbeni spremljavi.

Svoj prispevek k lepemu večeru pa bodo prispevali tudi gosti koncerta, ki naj za zdaj ostanejo še skrivnosti ter povabilo na druženje in pogostitev gostov koncerta takoj po koncu koncerta v avli Kulturnega doma Grosuplje.

ŽPZ Nasmeh

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.