LokalART Grosuplje l končni rezultati

Lokalni slikarski natečaj LokalART, ki ga organizira Zavod Drevored, smo pripeljali takorekoč do konca. Komisija je sprejela končno odločitev, prav tako je znano zmagovalno delo po mnenju bralcev, ki ste ga izbrali na Facebook glasovanju.

Strokovna komisija v sestavi:

  • mag. Breda Škrjanec, umetnostna zgodovinarka in kustosinja, ki živi v Grosupljem
  • Lučka Koščak, akademska kiparka, ki živi med Plešivico pri Grosupljem in Ženevo
  • Lojze Kalinšek, likovni pedagog, mentor, slikar in fotograf, ki živi na Spodnjem Brniku

je po prvem izboru naredila selekcijo 20-ih del, ki jih je kasneje s točkovanjem in posvetovanjem soglasno razvrstila po naslednjem vrstnem redu:

1.NAGRADA: Sedmina, Jože Trontelj, 30×40, olje platno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. NAGRADA: Smej se z mano, Meta Mehle, 120×100, akril platno

 

 

 

 

 

 

 

 

3. NAGRADA: Oblaki, Urška Kadunc, 80×60, olje platno

 

 

 

 

 

 

 

 

1. NAGRADA v vrednosti 200 EUR: denarna nagrada v znesku  100 EUR (bruto) + darilni bon v vrednosti 100 EUR za storitve in izdelke podjetja VIDAL

2. NAGRADA v vrednosti 150 EUR: denarna nagrada v znesku 50 EUR (bruto) + darilni bon v vrednosti 100 EUR  za izdelke podjetja DRUGAČNO POHIŠTVO

3. NAGRADA v vrednosti 100 EUR – darilni bon za izdelke podjetja DRUGAČNO POHIŠTVO

Razstava nagrajenih avtorjev:

V sodelovanju z Mestno knjižnico Grosuplje bomo v petek, 15. 3. 2013, ob 18. uri v 3. nadstropju odprli razstavo vseh nagrajenih avtorjev. Na otvoritvi bomo podelili nagrade, razstava bo na ogled mesec dni. Vljudno vabljeni.

 

G  L  A  V  N  I     P   O   K   R   O   V   I   T   E   L   J

podjetje VIDAL  •  vse na enem mestu  •  v poslovni coni v Grosupljem

 

Kratka utemeljitev strokovne komisije:

“Komisija za izbor prvih treh nagrad v sestavi  mag. Breda Škrjanec, Lučka Koščak in Lojze Kalinšek  je izbirala med dvajsetimi predžiriranimi deli. Metodologija, ki si jo je komisija izbrala, je bil individualni izbor treh del s točkovanjem od 1 do 3.  Presojanje je potekalo individualno, glede na znanje in izkušnje žirantov.  Kriteriji, ki so žirante vodili pri končnem točkovanju, so bili, enako kot pri predžiriranju, kriteriji dobre slike.

Že v prvem glasovalnem krogu je enoglasno  zmagala slika Sedmina, olje na platno, Jožeta Trontlja.  Delo izkazuje dobro tehnično znanje, likovno zaokroženost  in ljubezen do detajla. Izvirna je sporočilnost  slike, ker ni neposredna, pač pa je vsebino potrebno brati bolj na simbolni ravni, s prepoznavanjem drobnih detajlov in barvnih poudarkov.

Po dogovarjanju in medsebojnemu argumentiranju žirantov, se je na drugo mesto uvrstila slika Mete Mehle Smej se z mano, akril na platnu. Zmagali so argumenti dobro izražene, izvirne  vsebine (na žalost v slovenskem likovnem prostoru poznamo premalo veselih slik),  homogene, zanimive kompozicije  in ekspresije.  

Na tretje mesto se je uvrstila slika Urške Kadunc  Oblaki, olje platno. Gre za tehnično dobro narejeno podobo dokaj lirične, impresivne narave, ki izraža poznavanje kolorita in občutek za razpoloženje.”

NAGRADA BRALCEV po glasovanju na Facebook-u:

Oblaki, Urška Kadunc, 80×60, olje platno

 

NAGRADA po izboru bralcev v vrednosti 100 EUR: denarna nagrada v znesku  50 EUR (bruto) + darilni bon v vrednosti 50 EUR za storitve in izdelke podjetja VIDAL

 

Razstava nagrajenih avtorjev:

V sodelovanju z Mestno knjižnico Grosuplje bomo v petek, 15. 3. 2013, ob 18. uri v 3. nadstropju odprli razstavo vseh nagrajenih avtorjev. Na otvoritvi bomo podelili nagrade, razstava bo na ogled mesec dni. Vljudno vabljeni.

 

P   O   K   R   O   V   I   T   E   L   J  A

 

             

       

 

Splošne določbe

Nagrajenci bodo objavljeni na portalu drevored.si in obveščeni po spletni pošti. Avtorji s sodelovanjem na natečaju soglašate, da lahko organizator vse prejete materiale v povezavi z nagradnim natečajem brez omejitev uporablja na svojih spletnih straneh in drugih materialih v povezavi z natečajem. Avtor jamči, da je prijavljeno delo v celoti njegovo avtorsko delo ter da z njo ni kršil nobenih avtorskih pravic in/ali katerihkoli drugih pravic tretjih oseb.

Davki od nagrad 

Nagrajencem se po Zakonu o dohodnini, kot velja na dan sprejema teh pravil, vrednost dobitka v natečaju oz. nagradnem žrebanju, ki presega 42 EUR, všteva v davčno osnovo. Organizator bo obračunal in plačal akontacijo davka od denarne nagrade v skladu z veljavnimi predpisi. Akontacija dohodnine bremeni nagrajenca, bruto vrednost nagrade (to je vrednost, ki je enaka izročeni nagradi, že povečani za akontacijo dohodnine) pa bo organizator poročal davčnemu organu. Plačilo dohodnine od darilnega bona je obveznost nagrajenca. Morebitne druge davčne obveznosti bremenijo nagrajenca. Vsi nagrajenci morajo organizatorju zaupati potrebne podatke za poročanje davčnemu organu.

 

Zahvala vsem sodelujočim in čestitke nagrajenim avtorjem!

 

Andrej Brezec, foto: Drevored, Ambrosia, Vidal, Drugačno pohištvo in osebni arhivi avtorjev

Preberite tudi

One Response to "LokalART Grosuplje l končni rezultati"

  1. Martina says:

    Bravo vsem sodelujočim in čestitke zmagovalcem, tudi jaz sem navijala za zmagovalko :)

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.