Fotografski natečaj l Slovenski pregovori

Javni sklad RS Za kulturne dejavnosti, Zavod Drevored in Mestna knjižnica Grosuplje razpisujemo fotografski natečaj na temo

SLOVENSKI PREGOVORI

Kajti beseda, to je treba vedeti, je živo bitje.(Victor Hugo)

Otvoritev razstave, podelitev nagrad in pogovorni večer s strokovnjakom za pregovore, dr. Matejem Metercem, bo v petek, 22. aprila 2016, ob 17.uri v dvorani Mestne knjižnice Grosuplje.

VSEBINA RAZPISAŽelimo, da vaše fotografije nastanejo na temo slovenskih pregovorov. Pri izbiri le-teh bodite izvirni. Veseli bomo predvsem lokalnih različic in raznovrstnih ter pestrih idej že na ravni izbire pregovora. 

POGOJI SODELOVANJA: Na razpis se lahko prijavijo vse generacije fotografov, ki živijo na področju občine Grosuplje, motivi so lahko posneti kjerkoli. Vsak sodelujoči se lahko prijavi s tremi fotografijami, ki se nanašajo na različne pregovore.

IZBOR: Vsa prispela likovna dela bo pregledala, točkovala in izbrala tričlanska  žirija. Izbrana dela bodo razstavljena v Mestni knjižnici Grosuplje. Žirija bo prav tako izbrala tri dela, ki jih bo nagradila. Izmed izbranih del bo širša javnost preko spletnega portala DREVORED.SI in njihove facebook strani pozvana, da glasuje še za četrto nagrado, ki jo imenujemo Nagrada grosupeljske skupnosti.

ŽIRIJA:

Darija Kovačič, umetnostna zgodovinarka

Irena Potočnik, akademska slikarka in restavratorka

Matic Brumen, umetniški fotograf in filozof

NAGRADE: Tri enakovredne nagrade bodo izbrane na podlagi izvirne izbire motiva glede na izbrani pregovor, njegove prezentacije v fotografskem mediju, klasičnih likovnih prvin fotografije ter aktualnosti tematike in obvladovanje medija. Četrta nagrada bo izbrana na podlagi izbranih preferenc javnosti. Vsi štirje nagrajenci bodo prejeli brezplačno delavnico z Maticem Brumnom ter bon v vrednosti 50 € podjetja VIDAL d.o.o.

TEHNIKA: Prijavljena fotografija naj bo v digitalnem formatu z daljšo stranico v velikosti 2000 slikovnih pik (pikslov).  Za tisk fotografij za razstavo poskrbi organizator.

PRIJAVNICA, ODDAJA DEL:  S podpisano prijavnico in oddajo digitalne fotografije po mailu na Zvezo Kulturnih društev Grosuplje: luka@kultura.si  se strinjate z vsemi pogoji razpisa. Vsaka fotografija se prijavlja s samostojno izpolnjeno prijavnico. Prepozno prispelih del ali posredovanje del brez v celoti izpolnjenih prijavnic ne bomo uvrstili v žiriranje.

ROK PRIJAVE: Razpis je odprt od 20. februarja 2016. Rok oddaje likovnih del je 31. marec 2016. Tričlanska žirija bo pripravila izbor del za razstavo. Razstava bo odprta ob pogovornem večeru na temo pregovorov v Mestni knjižnici Grosuplje v aprilu 2016.

PRIJAVNICA – KLIK!

Pri natečaju so združili moči …

logo JSKD

 

logo obcina

 

logo DREVORED

 

logo knjiznica

logo ZKD

 

 Hvala, pokrovitelju natečaja …

vidal_grosuplje2


Simona Zorko, koordinatorka, foto: Drevored

 

Preberite tudi

One Response to "Fotografski natečaj l Slovenski pregovori"

  1. klaustrofob says:

    Vse pohvale za izvirnost tematike fotonatečaja, kdorkoli jo je že predlagal. Je precej zahtevno združit fotografijo s pregovori … Že poslikat tako, da fotografija sploh nekaj sporoča, ni enostavno. Da govori dvoplastno zgodbo, še težje. Da je ta dvoplastna zgodba poučna in hkrati, da ponuja razmišljanje o “lokalnih” različicah pa skoraj utopija. Lokalni pregovori? Pregovor je menda nekaj, kar se prenaša iz roda v rod skozi čas, in da bi to veljalo posebej za občino Grosuplje? hmm… Lahko se kvečjemu nahitro spomnimo kakšnega novega pa pustimo, da preteče 200let :)

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.