3. Sejem knjig in druženja s Piko Nogavičko in Goranom Vojnovićem

Letos se bomo družili z mladim pisateljem in staro junakinjo otroških knjig. Z nami bosta srebala malinov’c Goran Vojnović in Pika Nogavička in še cel kup ljubiteljev knjig in dobre družbe.

Knjige in malinov’c - sejem knjig in druženja, petek, 29. 8. 2014, od 16. do 21.00. ureAdamičeva ploščad na Kolodvorski cesti v centru Grosuplja. VSTOP PROST!!! 

Zavod DREVORED že tretje leto zapored organizira sejem rabljenih knjig, učbenikov, priročnikov … in vsega kar spominja na knjige. Dogodek, ki ga boste veseli vsi knjižni navdušenci in tisti, ki vam kupček (ne)prebranih knjig zaseda police. Bi želeli prodati, zamenjati, kupiti ali podariti knjigo, ali pa zgolj pobrskati po stojnicah, malo pokramljati in srebati malinov’c v dobri družbi? Zagotovo pa vas prepriča tudi pester …

PROGRAM

16.00 – 21.00 sejem rabljenih knjig, prijetnega druženja, dobre kulinarike, radostnih vzklikov … ob srebanju malinov’ca

16.00 – 18.00 poslikava s kano za odrasle, otroški kotiček za risanje in barvanje (Preplet, društvo za ustvarjalno skupnost)

18.00 – 18.40 Pika (Nogavička) gre v šolo, otroška predstava (Zavod Enostavno prijatelji) – predstavo je omogočila Krajevna skupnost Grosuplje

19.00 – 20.00 Pravljice pod krošnjami (Mestna knjižnica Grosuplje)

20.00 – 21.00 malinov’c z Goranom Vojnovičem, prijetno kramljanje (literarna skupina Lu-is)

 

Pika gre v šolo, igra polna smeha, izmišljotin in čarovnij 

pika_v_čar

Pika gre v šolo, toda ne za dolgo, saj ugotovi, da v šoli ni tako zabavno in da je počitnic zelo malo, odmori pa so prekratki. Tako se odloči narediti svojo šolo - najbolj zabavno šolo na svetu, v vili Čira čara. Skupaj z otroki preživi prvi šolski dan, ki vključuje peko slastnih palačink, plesne vragolije in strašenje duhov. Takoj naslednji dan pa se skupaj z otroki odpravijo na nenavadno pustolovščino k čarovniku Uršolinu. (produkcija: Zavod Enostavno Prijatelji)

Goran Vojnović, pesnik, pisatelj, kolumnist, scenarist, režiser … košarkar

imagesČefurji raus in Jugoslavija moja dežela sta njegova najbolj znana romana. Oba že večkrat razprodana. Za roman Čefurji raus je prejel Kresnikovo in Prešernovo nagrado, po njem so naredili gledališko predstavo, sam je lani režiral istoimenski film. In ta ni edini pod katerega se je podpisal kot režiser. Zagotovo poznate tudi Piran Pirano, scenarij zanj je prejel nagrado za najboljši scenarij na 13. Festivalu slovenskega filma. Napisal ga je Goran, jasno. Kot soavtor scenarija za film Sretan put Nedine je Goran dobil nagrado Srce Sarajeva. Bil pa je tudi nominiran za nagrado evropske filmske akademije.

Se vam zdi zanimiv sogovornik? Gotovo bomo kramljali tudi o lahkotnejših temah, morda o košarki in o tem zakaj misli, da sta brata Goran in Zoran Dragić junaka Slovenije.


Brezplačen prodajni prostor si rezervirajte na info@drevored.si. Pišite nam tudi, če želite knjige podariti, lahko jih prinesete tudi na sejem.

PRODAJ KNJIGE

Pozivamo vse, ki želite sodelovati, da nam pišete na naslov: info@drevored.si, tako tiste, ki si želite rezervirati prodajni prostor, kot tiste z idejami, primernimi za tovrstni dogodek. Najem prodajnega prostora je brezplačen, rezervacije so zaradi lažjega planiranja obvezne. Pohitite, na voljo imamo le nekaj stojnic, ostali si svoj prostor uredite sami – postavite lično mizo ali polico, poskrbite za udoben stol …

PODARI KNJIGE

Vabimo tudi tiste, ki želite knjige podariti. Te bomo ponudili v prodajo na stojnici Zavoda Drevored, ves izkupiček od prodaje pa bomo namenili v fond za obogatitev tovrstnega sejma naslednje leto. Preostale, ki jih ne bomo prodali, pa bomo namenili projektu Zabojček knjig.

V primeru dežja bomo sejem prestavili, o novem terminu boste pravočasno obveščeni.

SODELUJEMO …

 

Zavod DREVORED, glavni organizator

literarna skupina Lu-is, organizator literarnega večera

Občina Grosuplje, sofinancira dogodek

Krajevna skupnost Grosuplje, pokrovitelj otroške predstave

Mestna knjižnica Grosuplje, čara pravljice pod krošnjami

Preplet, društvo za ustvarjalno skupnost, delavnice za male in velike

Tržnica Grosuplje za lične stojnice

Veselimo se že ponovnega druženja z vami!

Irena Gantar, Zavod DREVORED, foto: knjiznica-brezice.si, enostavnoprijatelji.si

Preberite tudi

One Response to "3. Sejem knjig in druženja s Piko Nogavičko in Goranom Vojnovićem"

  1. Knjige in malinov’c | Radio Zeleni val says:

    […] Grosuplje, 28. avgusta (RZV/Gregor Palovšnik) – Popoldne zadnjega petka letošnjih počitnic bo vreme suho. Tako vsaj kažejo napovedi. Mladi pisatelj Goran Vojnovič in stara literarna junakinja Pika Nogavička pa se bosta na prostem družila z obiskovalci sejma Knjige in malinov’c. Tabo jutri med 16. in 21. uro na Adamičevi ploščadi. Zavod Drevored ga že tretje leto zapored organizira, gre pa za sejem rabljenih knjig, učbenikov in priročnikov, kjer je knjige mogoče prodati, zamenjati, kupiti ali podariti. Lahko pa tudi samo pobrskate po stojnicah, malo pokramljate in srebate malinov’c v dobri družbi. Med sejmom je poskrbljeno tudi za zabavni del. Ob 18. bo na sporedu otroška predstava Pika Nogavička, kasneje pa tudi kramljanje z Goranom Vojnovičem. Na voljo bo tudi degustacija malinov’ca in drugih dobrot, ki jih bodo pripravile lokalne gospodinje. Adamičeva ploščad torej pričakuje vse druženja željne jutri med 16. in 21. uro. Vstop na dogodek je prost, združili pa boste prijetno s koristnim, saj bo nakup in menjava učbenikov ter knjig pred pričetkom šolskega leta prav zagotovo marsikomu prišla prav. Več o dogodku najdete s klikom smekaj. […]

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.