Kritično oko, nos in pero občana je zabeležilo:

 

Zelene novičke Radenskega polja

V Grosupeljskih odmevih lahko  pod tem naslovom spremljamo novice o Krajinskem parku Radensko polje, ki naj bi postal biser naše turistične ponudbe. Za »lep videz » Dobravke, ki ponikne v  Velikem Retju, skrbi grosupeljska čistilna naprava. Rezultati čiščenja so lepo vidni v usedlinah na bregovih struge.  Včasih sem se lahko spustil do skal Retja in pokukal v globine podzemlja, danes me je sram pokazati planincem, ki jih vodim po Radenskem polju, ta nekoč lepi ponor. Za ponorom vodi naprej struga, ki vodo, ki je ne zmore požreti ta ponor, usmeri v drugi večji ponor Beznice. Čez to strugo vodi tudi pot iz vasi Zagradec na Radensko polje. Letos je bila ta struga večinoma suha. Da pa le ne bi bila popolnoma suha, so vaščani poskrbeli za nov dotok. Velika betonska cev je speljana iz vasi v to strugo, vsebina ki priteče, pa po logiki, če lahko čistilna naprava spušča svinjarijo v potok, jo lahko tudi mi.

Obiskovalcem Radenskega polja smo tako priskrbeli pristne naravne vonjave. Vodstvo Krajinskega parka pa bo obiskovalcem parka, ki ne prenesejo naravnih vonjav, brezplačno delilo zaščitne maske.

Pričakujem, da bodo naslednje priznanje občine prejeli vsi, ki tako vzorno skrbijo za ohranitev lepot Radenskega polja.

 

Franc Štibernik, Pod gozdom c. IV/17  Grosuplje, foto: Franc Štibernik

 

 Navedbe in zapisi v članku ne izražajo stališč in mnenj uredništva.

Preberite tudi

4 Responses to "Kritično oko, nos in pero občana je zabeležilo:"

 1. gasilec J€žek Zagraški says:

  Zdaj pa moram tudi jaz (biši “občinski nagrajenec”) čestitati novemu “občinskemu nagrajencu” za uspešne sprehode po Radenskem polju in pripsevali ogromno k veleupeljskemu razpadoajočemu turizmu. Verjetno so prav le-ti njemu NAMENILI nagrado? Nisem pa še nikjer zasledil, da bi se zavzel za kanalizaciaje in druge čistilne akcije po vaseh v neposredni okolici ter po samem Radenskem polju.
  http://pgd-zagradec.si/index.php/zgodovina-lobka-in-zagradca/o-radenskem-polju
  http://pgd-zagradec.si/index.php/aktualno/183-problemi-radenskega-polja
  Morda pa bi se vendarle zgledoval po zagraških gasilcih, ki so ne glede na to, da so dobili med gasilci zelo malo iz Zveze, iz Občine pa nič, a so vseeno pomagali reševati CENTER GROSUPLJEGA ob poletnem neurju?
  http://pgd-zagradec.si/index.php/intervencije

  Zemljemerec in gasilec ter kopač po zgodovini J€žek Zagraški

   
  Odgovori
 2. Anonimno says:

  Andrej, morda ti kaj veš, kam je izginila moja čestitka letošnjemu občinskemu nagrajencu?

   
  Odgovori
 3. Gasilec J€žek Zagraški says:

  Oprosti, Andrej!
  Z enega drugega računalnika sem postavil vprašanje, pa sem se pozabil na novo vpisati, in me je vrglo med ANONIMNEŽE, kar osebno najbolj sovražim na internetnih komentarjih in skropucalih.

   
  Odgovori
 4. gasilec J€žek says:

  Ampak, Andrej! Prva moja čestitka je pa vseeno IZGINILA iz portala! Jo je morda pojedel zeleni drevoredni črv, al’ je bil navaden smrekov lubadar?

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.