Sodelujte pri pripravi Celostne prometne strategije občine Grosuplje

Prometno urejenost ali neurejenost občutimo vsak dan, saj močno vpliva na kvaliteto življenja v skupnosti. Nemalokrat je od nje odvisno življenje samo. Pred enim mesecem smo imeli primer smrti na prehodu za pešce v centru Grosuplja. Bi lahko take primere preprečili? 

Pomanjkanje površin za pešce, neurejeni in nevarni prehodi in križišča, premalo kolesarskih stez, težak tovorni promet skozi center mesta, nevarne šolske poti, problemi s parkiranjem … vse to nas moti in jezi. Kaj lahko storimo?  Že v ponedeljek, 1. avgusta 2016, imamo priložnost, da se udeležimo javne razprave v okviru priprave Celostne prometne strategije občine Grosuplje in aktivno sodelujemo pri spremembah s svojimi pripombami in predlogi.

Javna razprava z občani in zainteresirano javnostjo bo v ponedeljek, 1. 8. 2016, ob 17. uri v Družbenem domu Grosuplje, Taborska cesta 1.

Prebivalci so, kot so zapisali v brošuri Smernice za pripravo Celostne prometne strategije, posebna podskupina deležnikov. Njihovo vključevanje v načrtovanje je temeljna dolžnost vsakršnih lokalnih oblasti in je tudi pogoj, ki ga predpostavljajo direktive EU in mednarodne konvencije.

celostna_prometna_strategija_pasica

Ne zamudite priložnosti, ki jo ponuja 1. javna razprava ob pripravi tega zelo pomembnega dokumenta. Z vključevanjem javnosti lahko odločitve za ali proti ukrepom na področju prometa v občinah pridobijo pomembno stopnjo “javne legitimnosti”.

Andrej Brezec, vir: trajnostnamobilnost.si

Preberite tudi

2 Responses to "Sodelujte pri pripravi Celostne prometne strategije občine Grosuplje"

 1. KR_edn says:

  Super, samo da se dogaja….med dopusti seveda, termin je pravi! Bo manj ljudi, ki bi imeli kaj za pripomniti. :)

   
  Odgovori
 2. NeBomVečVolilVerliča says:

  Se dela strategija. Ja super… važno da se postavljajo parkomati, vključno pred zdravstvenim domom. Bo občina malo zacolala na parkirišču, ki ga je naredila iz LOTERIJSKEGA denarja… ker bolni in zaposleni so idealna tarča za prazen občinski propračun. Vsi politiki so isti…. GOLAZEN

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.