Posvet NVO (društev, zasebnih zavodov in ustanov) iz občine Grosuplje

Z namenom evidentiranja težav nevladnih organizacij (društev, zasebnih zavodov in ustanov) v občini, aktivnega odzivanja nanje, povezovanja in mreženja, sodelovanja z namenom doseganja sistemskih sprememb ter krepitve NVO na vseh področjih vašega delovanja, organiziramo posvet NVO iz občine Grosuplje.

Posvet je namenjen razpravi, informiranju in samoorganizaciji NVO pri reševanju lokalnih in regionalnih težav, ki pestijo nevladni sektor. Z vzpostavljanjem sodelovanja želimo spodbuditi zaupanje med NVO in skupno iskanje rešitev pri vprašanjih kot so:

  • znižanje občinskih sredstev
  • izvajanje razpisov
  • brezplačna uporaba prostorov
  • brezplačna oglaševalska mesta
  • povezovanje

Pogovorili se bomo tudi o drugih temah, ki se neposredno nanašajo na vzpostavljanje boljših pogojev za delovanje NVO v občini.

Posvet bo v četrtek, 19. 2. 2015, od 17.00 do 19.00 ure v Družbenem domu, Taborska c. 1, Grosuplje. Potrditev udeležbe nam sporočite na info@consulta.si ali po telefonu na 059 927 619 do 18. 2. 2015.

Posvet organizira Stičišče NVO osrednje Slovenije. Na posvetu bomo skupaj oblikovali sklepe in skozi strukturirano razpravo prihajali do skupnega konsenza na podlagi katerega se bodo iskali najustreznejši načini za uresničevanje ciljev, ki si jih bomo zadali. Udeleženci boste aktivno vključeni v iskanje in pripravo rešitev ter v celoten proces, kar pomeni, da boste aktivno vplivali in soodločali o položaju nevladnih organizacij na lokalni ravni. Oblikovane in usklajene pobude bomo posredovali na Občino Grosuplje.

Potrditev udeležbe nam sporočite na info@consulta.si ali po telefonu na 059 927 619 do 18. 2. 2015.

 

Veselimo se srečanja z vami!

 

Klara Kržišnik, Stičišče NVO osrednje Slovenije

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.