Kaj ima Grosuplje od Festivala?

Že res, da je od gostovanja 2. festivala domoljubne slovenske pesmi Mati domovina v Športni dvorani  Brinje minil dober mesec (17. 12. 2013), vendar je še vedno čas, da zadevo javno predebatiramo.

Javno zato, ker je šlo za prireditev kar nekaj javnega, občinskega, davkoplačevalskega denarja. Ni namen problematizirati vsebino in značaj prireditve, ki je nedvomno manifestacija desne politične opcije (v dvorani so bili zgolj predstavniki in predsedniki vseh trenutno opozicijskih strank, kar so poudarili tudi na občinski spletni strani ), njena mobilizacijska moč je bila potrjena s polno dvorano ljudi (preko 1000), po nekaterih ocenah je bilo med obiskovalci polovico domačinov. Zanimivo je tudi dejstvo, da ni bilo vstopnine. Kot kaže je organizator želel napolniti dvorano.

Na Festival ste lahko prišli brez denarnice, saj so tudi vse prigrizke in pijačo stregli brezplačno.

Zagotovo bi bili obiskovalci glede na kvaliteten glasbeni program in atraktivnost dogodka pripravljeni plačati določeno vstopnino, recimo 8 evrov (kar je za tako prireditev malo ), katero bi lahko namenili za kritje stroškov in bi na ta način manj obremenjevali občinski proračun ali pa bi jo namenili za dobodelne namene. Ali ne bi bila to velika gesta domoljubja?

Poskušajmo ugotoviti, katere cilje je želela doseči Občina Grosuplje, da smo finančno nedvomno zahteven in drag projekt gostili v Grosupljem ter ga izdatno sofinancirali tudi z denarjem iz občinskega proračuna.

Promocija, ugled Grosuplja? Mogoče, vendar je bilo na sami prireditvi Grosuplje omenjeno samo enkrat na začetku, v napovedniku, skopo v navedbi lokacije prireditve. Občina Grosuplje je bila v zaključni špici zgolj našteta med drugimi podporniki prireditve. Pričakovali bi, da bomo deležni kakšne fotografije – grosupeljskih redkih znamenitosti – na velikem ekranu za odrom ali pa nekajsekundnega promocijskega filma, ki bi naše lepote predstavil in ponesel tudi preko naših meja, našim rojakom po celem svetu (ki so jih z odra večkrat nagovarjali) … Žal ne. Tudi pomembnejši mediji festivalu niso namenili kakšne večje pozornosti, razen, seveda,  RTV SLO, ki je prireditev snemala.

Investicija v domoljubje? Mogoče, vendar je prireditev evidentno namenjena srednji in starejši populaciji, ki ima že več ali manj izoblikovano domoljubje in odnos do pretekle in polpretekle zgodovine. Kaj pa mladi? Kako oni glede na protagoniste festivala in ikonografijo prireditve potemtakem dojemajo domoljubje?

Torej, s kakšnimi argumenti lahko občinska oblast opraviči in zagovarja sofinanciranje festivala in verjetno tudi bodočih festivalov, za katere si želi, da ostanejo tradicionalno v Grosupljem? Ob dejstvu, da so za ta denar prikrajšana domača društva in ostale nevladne organizacije (NVO), saj se je denar črpal iz sredstev, ki so bila razpisana na občinskih razpisih.

Ali gre za politično promocijo? Utrjevanje oblasti? Dragih nekaj trenutkov slave v prvi vrsti med eminentnimi gosti? Že lepo in prav, vendar ne za denar, ki ga prispevamo vsi občani, davkoplačevalci in ne iz občinskega proračuna. Če pa se že delimo, zakaj potem iz taistega žaklja ne financiramo uravnoteženo, recimo, tudi prireditve, ki bo namenjena drugačni publiki? S primerljivo finančno podporo bi lahko pripravili odličen koncert priznane slovenske pop-rok skupine, zraven pa bi priložnost dobilo še nekaj malih lokalnih podjetnikov ali/in društev. Da ne govorimo o zadovoljstvu (prav tako najmanj 500 ljudi), ki bi bili poleg tega pripravljeni še plačati vstopnino.

Mimogrede, kar nekaj obiskovalcev je bilo nejevoljnih, saj se organizator ni najbolje izkazal z logistiko vstopanja povabljenih in ostale publike, tako se je zgodilo, da so nekateri povabljenci ostali brez obljubljenih sedežev, ker so morali zaradi pritiska obiskovalcev odpreti edini vhod za vse naenkrat in tako je prvi sedel tisti, ki se je pač prej prebil do sedeža.

Poglejmo nam poznano finančno konstrukcijo:

sofinanciranje_grosupljeprojekti _kiultura_2013

Po javno dostopnih podatkih (Supervizor: http://supervizor.kpk-rs.si/organ/75310/podj/21459673/) je Občina Grosuplje Društvu SKUD – Mati Domovina – FSDP v letu 2013 namenila finančno podporo v višini 7.182,76 evrov. Od tega so prejeli 1.682,76 evrov iz razpisa Sofinanciranje projektov izvajalcev na področju kulture v letu 2013, kjer je bil projekt ocenjen v primerjavi z drugimi z največ točkami, in sicer z 92,50 od možnih 100. Razdelitev sredstev na omenjenem razpisu si lahko ogledate v priloženem dokumentu, ki smo ga prejeli z Občine.

 

sofinanciranje_grosuplje_pokroviteljstvo_2013

Kar 5.000,00 evrov pa so prejeli iz razpisa Sofinanciranje projektov pokroviteljstva v letu 2013, kar pomeni daleč največ in sicer kar 41% vseh razpisanih sredstev. Kot primerjava: na istem razpisu so Kulturno humanitarnemu športnemu društvu Turbo Katka za Dobrodelno kolesarjenje in tek namenili zgolj 100,00 evrov ali 1%. Ob tem, da je to društvo v letu 2012  na dobrodelnem športnem dogodku gostilo več kot 200 udeležencev in zbralo za dober namen 1.590,00 evrov. Razdelitev sredstev na omenjenem razpisu si lahko ogledate v priloženem dokumentu, ki smo ga prejeli z Občine.

 

Zanimivo in pomenljivo je torej, da je Društvo SKUD – Mati Domovina – FSDP , ki nima sedeža v občini Grosuplje, na dveh razpisih Občine Grosuplje prejelo največ sredstev. Ponavadi praksa ni takšna, saj je osnovni namen občinskih razpisov sofinanciranje aktivnosti lokalnih nevladnih organizacij, kot lahko razumemo 3. točko javnega poziva za sofinanciranje, ki pravi: Na javnem pozivu lahko sodelujejo organizacije, ki imajo sedež v občini Grosuplje, oz. se njihova dejavnost v večji meri izvaja v občini Grosuplje in so občani občine Grosuplje njihovi člani.

Kot je razvidno s podatkov SUPERVIZOR-ja, je bila Občina Grosuplje do sedaj drugi največji finančni podpornik omenjenega društva med javnimi organi:

obcina_grosuplje_2_financer

Zato sprašujemo Občino Grosuplje:

 • Katere cilje je želela doseči s podporo festivala, kakšne pozitivne učinke lahko pričakujemo in kdaj?
 • Ali je Občina Grosuplje brezplačno prispevala dvodnevno zasedbo Športne dvorane Brinje, najem katere sicer stane za komercialne dogodke dobrih 1.500 evrov dnevno? (Posledica tega je bilo tudi precej prestavljenih športnih aktivnosti in posledično slabe volje uporabnikov.)
 • Zanima nas, kako velik je bil celoten finančni prispevek občine Grosuplje za omenjeni festival? Prosimo za podrobno specifikacijo porabe javnih sredstev.

Naj na koncu še enkrat poudarim, da namen članka ni žaljenje domoljubnih čustev kogarkoli, ta pač doživljamo različno in tudi izražamo različno. Prav pa je, da o porabi naših sredstev diskutiramo javno, kar je demokratično in zakonito.

Odgovor Občine Grosuplje:

Spoštovani,

2. Festival slovenske domoljubne pesmi Mati domovina je bil dogodek, katerega gostovanja bi si želela marsikatera občina. Bil je festival, ki je v Grosuplje pripeljal številne znane slovenske izvajalce, ki so s prepevanjem slovenskih domoljubnih pesmi dali pečat prazničnemu decembru in ponesli dober glas o Grosupljem po Sloveniji in dlje. Obisk festivala je povedal vse in hkrati negira večino vašega pisanja z velikim negativnim predznakom na domoljubni tematiki, res pohvalno.

Dogodek je s svojo prisotnostjo počastil tudi predsednik države Borut Pahor in številni drugi pomembni gostje.

Na festivalu smo prisluhnili skladbam obarvanim z domoljubno tematiko, v izvedbi: Simfonični orkester in Big band Slovenija, Slovenski komorni zbor, Mladi pevci šole Nade Žgur (KGBL), Mladi Dolenjci, Faraoni, Nuška Drašček, Obvezna smer, Eroika, Slovenski Oktet, Ansambel Gregorji, Oto Pestner, Urška Arlič Gololičič, Nina Strnad, Victory, Pop Design, Ana Dežman in Marcos Fink, Gianni Rijavec in Zidaniški kvintet, Urška Arlič Gololičič, Marko Vozelj, Manca Izmajlova, Gašper Rifelj in Jan Plestenjak.

Marsikaterega zgoraj navedenega izvajalca v Grosupljem še nismo gostili in ga glede na kakovost in ceno še dolgo ne bomo. Verjetno so tudi podatki, koliko stane nastop Simfoničnega orkestra RTV Slovenija ali Jana Plestenjaka javni, pa si jih niste pridobili.

Občina Grosuplje je v skladu z veljavnim odlokom omogočila organizatorju Slovenskemu kulturno umetniškemu društvu Mati domovina brezplačno uporabo športne dvorane Brinje.

Podrobno specifikacijo v podporo organizatorju ste že predstavili v članku iz javno dostopnih podatkov.

Občinska uprava, Grosuplje, 6. 2. 2014

 

Andrej Brezec, foto: Drevored

Preberite tudi

36 Responses to "Kaj ima Grosuplje od Festivala?"

 1. bralec says:

  bodite srečni, da taki festivali sploh še obstajajo, jaz bi se spraševal zakaj jih je tako malo ne zakaj je bil festival financiran z strani občine Grosuplje. Narodne zavesti ni nikoli preveč še posebej pa ne v Sloveniji.

   
  Odgovori
  • Anonimno says:

   strinjam. Članek je že na začetku napad na domoljubno naravnanost. Omenjanje desnice in vprašanje, ki si ga zastavi sam avtor “Investicija v domoljubje?”, sta popolnoma nepotrebna.

   Končno nekaj domoljubja, ki ga v Sloveniji skorajda ni več, pa že prebiramo članke v katerih se avtor sprašuje traparije ter poglablja v desnico (“Ali gre za politično promocijo? Utrjevanje oblasti?”).

    
   Odgovori
 2. majstr says:

  hja, volitve se bližajo, treba mobilizirat široko populacijo :)

   
  Odgovori
 3. Superior del Sud-Ovest says:

  Jst se strinjam, domoljubja ni nikoli preveč, ampak zakaj iz občinskih žepov? Ker to ni bila ne občinska prireditev, niti ni bil organizator iz občine Grosuplje, nastopajoči pa kolikor sem uspel gledati posnetek prav tako ne. Samo lokacija je bila v Grosupljem in povrhu vsega je bila prireditev skoraj izključno za povabljene. Vabilo tik pred zdajci v Grosupeljskih Odmevih je bilo verjetno zaradi lepšega, ker je velik del tistih, ki so bili željni dobre glasbe, ostal pred vrati.

  Tudi mene zanima na kakšen način bodo na občini upravičili ta vložek, ker na drugi strani se za vsako stvar špara do onemoglosti in se stalno omenja investicijam in vložkom neprijazne čase. Še za društveno dejavnost ni dovolj denarja, tako pravijo v kulturnih krogih, ni ga dovolj pri nas v športu, zdej se bo pa Krkoviču dajalo? Zakaj že? Ker je on utelešeno domoljubje?

  V Grosupljem smo imeli več kot soliden tradicionalni novoletni koncert in super prireditev Mesto na ulici, pa je oboje aktualna vlada iz šmarsko-tlačanskega konca potlačila in iz kulturnih prireditev naredila navadne veselice. Hvala lepa!

   
  Odgovori
 4. Anonimno says:

  Župan se je na včerajšnjem samopromocijskem intervjuju na radiju Zeleni val pohvalil, kako je občina uspešno izpeljala prireditev 2. festival domoljubne pesmi in da si želijo to ponoviti tudi na letošnji tretji izdaji. Pohvalil je gasilce, ki so urejali promet in prostovolce, ki so pomagali pri projektu. Prvi tak festival je potekal v Kočevju, v organizaciji g. Krkoviča, ki prihaja iz pevsko zelo nadarjene družine. Prireditev je bila sicer bolj skromna, toda kljub vsemu je bila posneta in predvajana na RTV Slovenija. Po portalu SUPERVIZOR je Občina Kočevje takrat donirala 4000 EUR. V Grosuplju smo imeli dolžino odra kar 27 metrov in zaradi tega še 100 dodatnih nastopajočih, kar pa tudi stane. Stroški za Grosuplje so gotovo še veliko VEČJI. Recimo PLAKATI na vseh vidnih mestih, oglas v Odmevih in celostranski PR članek, dvodnevni najem dvorane Brinje z vso potrebno infraskrukturo, radijski oglasi na Zelenem valu …… pa sem gotovo še kaj izpustil. Če so društvo, naj se pač financirajo iz članarine, ( ali pa s prodajajo koledarjev, prostovoljnih prispevkov, donacij….) Verjamite pa da še ni konec. Pred volitvami bomo dobili še kakšen Knjižni festival “domovinskega leposlovja”…

   
  Odgovori
 5. ZA Grosuplje says:

  Psi lajajo, karavana gre dalje.
  Na krilih domoljubja seveda.

   
  Odgovori
 6. gasilec J€žek says:

  S tem prispevkom, Andrej (in tvoji somišljeniki) ste zares DOKAZALI, da ste PR (grosupeljske) LEVICE.
  V to sem bil osebno prepričan že ves čas vašega obstoja. Zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj boste POKAZALI ROGE.
  Z ne preveč natančnim pregledom prispevkov in komentarjev pa se (že) da razkriti tudi ZAKRINKANE komentatorje, kar sem pred nekaj leti že napravil na enem od VELEUPELJSKIH INFO (političnih) portalov, na katerem so tolkli po meni in seštevali z vilicami stroške občinskega časopisa ter natrosili še cel kup nepreverjenih in zblojenih natolcevanj.
  Osebno ne zagovarjam NE LEVIH, NE DESNIH, kadar ga biksajo. In taki ljudje imamo zato tudi največ kritikov, saj ponavadi udarijo po nas iz obeh strani, pa še oni, ki so “nekje vmes”. A kljub temu zagotavljam, da ponoči zelo dobro spim.
  O festivalu menim, da JE BIL VEČPLASTNO POZITIVEN in da stroški niso tako pretirani, saj vsi, ki se ukvarjamo s kakršnimi koli prireditvami, vemo, kako je s tem – in da moramo tudi v humanitarnih organizacijah hudičevo paziti, da kaj ostane na koncu, kar pa vse skupaj običajno vlagamo v vzdrževanje in dopolnjevanje orodja, opreme in stavb, pa še več ur prostovoljnega dela vlagamo v to, da nam lahko NEKDO NA VRHU DIKTIRA, kaj vse moramo imeti, če želimo nekomu pomagati.
  Kar se GALA KONCERTA in MESTA NA ULICI tiče, trdim, da tisti, ki si želijo za zadovoljevanje svojih potreb “UVOŽENO KULTURO”, naj si jo plačujejo iz svojega žepa (od raznih klovnov in bolnih komikov, izredno dragih cvetličnih in drugih aranžmajev, pa do razbijaških muzikantov, in še kaj podobnega).
  Poglejmo raje “malo v statistiko” kdaj in kolikorkrat se je po TV govorilo o Grosupljem pozitivno v zadnjih 20 letih! Kaj ste ugotovili? Razmerje med pozitivnim in negativnim je KREPKO nagnjeno v negativno stran.Tako! Da ne boste mislili, da moramo vse vzeti ZDRAVO ZA GOTOVO kar vi napišete oziroma predlagate. Spomnil pa vas bi še, da je razmerje v grosupeljskih volilnih rezultatih še vedno zelo blizu pol:pol.

   
  Odgovori
  • Superior del Sud-Ovest says:

   Toliko let urednik, pa še vedno nesposoben doumeti bistva prispevka? Dejstvo je, da g. Krkovič s svojim društvom preprosto ni upravičen do občinskih sredstev za kulturo. Kaj ima tu veze s katere strani in katerega portala opozarjajo na to?

   Za negativno poročanje o Grosupljem ste pa v veliki meri krivi tudi sami. Če se ne motim so se o vašem (ponovnem) ustoličenju razpisali številni mediji in to ne v pozitivnem slogu. Ali se mogoče motim?

    
   Odgovori
   • gasilec J€žek says:

    Superiorno se grizeš v lasten rep!
    Kaj pa je imel Gala koncert skupnega z Občino Grosuplje, le precej denarja je stal Občino?
    In še več tvojih trditev je podobno konfuznih.

     
    Odgovori
    • Superior del Sud-Ovest says:

     Ni bilo časa odgovoriti na zgornja vprašanja? Pa raje namesto odgovorov nizaš nova vprašanja?

     Gala koncert je bil v organizaciji društva oziroma Zveze iz Grosupljega, namenjen v prvi vrsti našim občanom (ne pa ravno obratno kot Mati domovina, kjer so občani zasedli par prostih mest), pa budget je bil znatno manjši. V tvojem prvotnem skropucalu omenjaš cvetlične aranžmaje, kaj pa praviš na letošnje konstalacije in monumente pred Brinjsko dvorano? Verjetno vse zastonj ane?

     In kaj točno je uvožena kultura? Vse tisto kar se ne požegna v Zagradcu/Tlakah?

      
     Odgovori
  • gasilec J€žek says:

   Andrej, a še vedno TRDIŠ, da nimate na tem portalu NOBENIH POLITIČNIH AMBICIJ? Če jih ti nisi imel, SO JIH IMELI PA DRUGI. Malo se sprehodi po Grosupljem in okolici, poglej predvolilne plakate, pa ti bo vse jasno. Te morda zdaj še zanimajo festival, krožišča, ekologija, občinske nagrade …? Bistvo teh PISARIJ je bilo nabiranje GASOV za volitve. Zato: Počakajmo, do te nedelje in nato še do jeseni!

    
   Odgovori
 7. FERDO says:

  Tole kar pišeš ti Ježonja, je en navaden DREKECPEKEC. A si bogi, k so te še tvoji (tistim k si bil ti PR) zavrgli????

   
  Odgovori
 8. Alenka says:

  “Dragi” GASILEC J€ŽEK! Tudi jaz imam vas in vašega pisanja dovolj, kaj dovolj, vrh glave! A mislite, da se morate vedno oglašati? In stresati vašo nestrpnost in butaste izjave. Ostanite v vašem zagraškem revirju in nam dajte Grosupeljčanom že končno MIR!!!
  LP

   
  Odgovori
  • gasilec J€žek says:

   Le kdo je tu nestrpen?
   Mimogrede: Dokler bodo Grosupeljčani SRALI bolj po Radenskem polju kot domačini, si bom dovolil TUDI BUTASTE IZJAVE O VELEUPELJSKI (zblojeni!) kulturi.
   V Zagraškem revirju pa so med drugim zdaj poleg J€žkov tudi medvedi, volkovi in risi. Alenka, pridi kaj na obisk! Te čakam s kavico. Je malo že mrzla, boš pa zato lepša.

    
   Odgovori
 9. Urska says:

  Neverjetno je, koga smo plačevali za urednika Grosupeljskih odmevov toliko časa – edino prav, da je prišlo do zamenjave

   
  Odgovori
 10. Mirjana says:

  Zelo za festival. Tak, ki bo polnil občinski proračun, ker bo s svojo vsebino, domišljeno promocijo in pretanjeno organizacijo v Grosuplje pritegnil obiskovalce iz bližnje in daljnje okolice. Obiskovalce, ki bodo poleg festivala obiskali Grosupeljske znamenitosti in v Grosuplju tudi prenočili (če bodo seveda v Grosuplju ali njegovi bližnji okolici našli prenočišče), ki bodo poleg vstopnine in prenočevanja, še kaj zapravili …
  In proti kakršnemukoli festivalu, ki prazni občinsko blagajno. Festival, ki se hrani z davkoplačevalskim denarjem se mi ne zdi prav nič domoljuben. Tega vtisa ne popravi niti beseda domoljuben v naslovu prireditve. Zelo nedomoljubno se mi zdi najedati občinski proračun za organizacijo prireditve, ki bi morala s svojo vsebino na prostem trgu nagovoriti tako obsežno publiko, da bi generirala dobiček, namesto da organizatorji nedonošeno sesajo občinski proračun. Res nedomoljubno.

   
  Odgovori
 11. Martin P. says:

  Žalostno, da je potrebno tak dobro namerni festival zagovarjat oz. da se avtor članka tudi toliko ne potrudi, da bi imel vse informacije. Mogoče pa se jih namenoma izogiba. Pa, da vidmo če bo potem bolj jasno.
  Financiranje festivala. Ja občina je nekaj prispevala, tako kot je prvi festival občina Kočevje. Prav takp je festival financirala država, kar ovrže idejo, da to projekt “desnice”, saj vemo kdo trenutno vlada.
  Vabljeni so bili vsi levi, desni, “tuji”. Abasadorji, zamejci in verske skupnosti- nekateri so se dogodka udeležili. Med prisotnimi so bili tudi mladi. Našim lokalnim šolam so se pridružile tudi šole po Sloveniji.
  Glede reklame občini. Vedno bi bilo lahko več. Razumem, da za nekatere ni zadosti: jumbo plakati po vsej Sloveniji. V sklopu dogodka župqnov obisk v oddaji Dobro Jutro. Televizijsko in radijsko objavo v najbolj gledanem terminu (sobota ob 20h), pa se ponovitev. Ter možnen ogled posnetka iz katerega koli konca sveta.
  Da bi festival računal? Sej tudi takrat nebi avtor bil zadovoljen. Bi, ga pa cena motila.
  Meni osebno je ideja brezplačnega festivala domoljubnih pesmi odlična.
  Tako, da tako kot sem občan navdušen nad tem festivalom, se veselim prihodnjega.

   
  Odgovori
 12. Anonimno says:

  ……Ce vi temu pravite domoljubje, jaz temu pravim samo, ze znan, ponoven poizkus sejanja razdora in sovrastva med Grosupeljcani, ker je jasno, da tokrat taktike z zadnjih obcinskih volitev Grosupeljcani ne bodo zagrabili in je noben zdravstveni dom in krozisce z rozicami ne prikrije ……..Festivali pa, ce so seveda uspesni, gradijo tradicijo na prvotni lokaciji,mar ne ?! Naj si Jansa in Krkovic svoj privatni “domoljubni” praznik financirata iz kocevskega proracuna. ………Sodec po slikah (obcinska stran), na sedezih prevladuje en del nastopajocih in njihovi svojci, nekaj po “sluzbeni dolznosti” prisotnih, ce dodas pa se stante z zastonj pijaco in hrano !!, imas pa dvorano polno “domoljubov” in podpornikov, pa tudi ce je za odlagalisce jedrskih odpadkov v Spaji dolini !!

   
  Odgovori
 13. Anonimno says:

  Lahko ovinkarite kolikor hočete, določene očitno moti napačna domovina. Še malo, pa bodo ta portal brali samo še navdušenci neke druge “domovine”.

   
  Odgovori
 14. Martin P. says:

  Pozdravljeni
  Vidim, da se moram ponovno oglasit. Avtor članka, če bi tudi ti podrobno prebral moj komentar, bi opazil, da sem samo omenil, da zgleda nimaš vseh podatkov. Občina ni organizator, samo gostitelj zato nevem kako lahko pričakuješ, da bo ib promociji samega festivala reklama za lepe občinske znamenitosti. Žal je to promocijo treba drugače zagotoviti. Edino možno varianto vidim, če bi se vobčina mogoče z organizatorji predčasno zmenila, da v sklopu promocije organizira kak dogodek za promocijo Grosupeljskih znamenitosti (kot je bila tudi razstava slikarke ga. Hrovat).
  Ja pravi domoljub, bi bil pripravljen plačat. Domoljubi plačujemo državi in vsem dogodkom po Sloveniji, pa če jih obiščete ali ne. Če so domoljubni ali ne. Menim, da bi lahko bilo več brezplačnih dogodkov. Glede zasedbe obiskovalcev. Mogoče vam deluje, da je bila zasedenost uglavnem “desna”, a ob bojkotu večine “levih” predstavnikov težko zagotovit drugačno zasedbo.
  Kakor kkoli, ni mi do pregovaranja, kaj bi lahko bilo, kot občan sem zadovoljen z dogodkom in upam, da bo prihodnji še večji.

   
  Odgovori
 15. eKlara says:

  Prireditev je bila odlična. Vse pohvale občini za pogum, da.je sprejela tak zalogaj.
  Prosim, še več takih dogodkov, mogoče še z malo pomlajeno zasedbo nastopajočih.

   
  Odgovori
 16. manca says:

  Bravo Grosuplje. Naslednjič, pa si pridem še v živo ogledat.

   
  Odgovori
 17. Superior del Sud-Ovest says:

  O kakšnem zalogaju je pravzaprav tukaj govora? Da je občina financirala tuje društvo in mu po možnosti še šenkala najemnino za dvorano?

   
  Odgovori
 18. DREVORED: dodajamo odgovor Občine Grosuplje says:

  Po 14-ih dneh in ponovni prošnji smo prejeli odgovor z Občine Grosuplje, ki ga dodajamo v članek.

   
  Odgovori
 19. DEMOKRAT says:

  Pa tak odgovor, ph! Prvič v zgodovini Občine imamo človeka zaposlenega za PR, ki pa rabi dva tedna, da skupi spravi takle “odgovor” … Kr neki! Konkretna vprašanja zahtevajo konkretne odgovore! Predlagam, da se zahteva še uradne podatke o plačah uslužbencev na Občini, sej to je tud informacija javnega značaja. Me prav zanima koliko plačujemo PR-ovko?

   
  Odgovori
 20. belavoda says:

  Kaj si smotan! Začni raj kupovat vodo v štacuni, ker ti tale očitno kisa možgane.

   
  Odgovori
 21. POSTINO says:

  J€ŽEK pa tudi ne bi bil J€ŽEK, če ne bi povsod na plan privlekel svojega Radenskega polja. Dobro smo dojeli, da gre za problem, vendar mislim da s kulturo nima popolnoma nobene veze. (če se ne motim boš sedaj postregel s priliko, kako se kultura odraža na Radenskem polju)
  Napiši prispevek o problematiki, in mislim da ga bo Drevored z veseljem objavil, pa tudi nekaj več ljudi ga bo prebralo kot na (amaterski) strani PGD Zagradec.
  Pa še tole: Grosuplje, se že več stoletji imenuje Grosuplje, ne Veleuplje! Mar morajo res vsi vedeti da si za časom?!

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.