Finančno poročilo bazar Gremo na morje 2015 in “razglednica” z letovanja

Naše tiho upanje za številko na letošnjem Bazarometru je bilo 7.000 EUR, ustavil pa se je na neverjetnih 8.274,08 EUR!  4. Dobrodelni bazar in akcija GREMO NA MORJE  sta vse sodelujoče spet napolnila s pozitivno energijo, z upanjem in z vedenjem, da smo skupaj močnejši in da se lahko soočimo z vsemi izzivi. Vsem ( prostovoljcem, obiskovalcem, donatorjem …),  še enkrat iskrena HVALA! 

Objavljamo podrobno poročilo o porabljenih sredstvih in dodajamo “razglednico” z letovanja na Debelem rtiču, kjer je med drugimi letovalo tudi 34 otrok, ki jim je letovanje omogočila naša akcija.

Omogočamo različne poletne aktivnosti …

Poletne aktivnosti v različnih oblikah smo samo letos (do sedaj) omogočili 68 otrokom, 1 družini in 52 odraslim - neverjetno!

Odraslim? Da, odločili smo se, da podpremo dobrodelno akcijo RK Grosuplje “Končno na morje”, ki bo septembra organiziralo enodnevni izlet na morje za 52 socialno ogroženih odraslih, ki že več deset let niso videli morja in si ga po dolgem času zopet želijo videti, vonjati, se ga dotakniti. Tako bomo z minimalnimi sredstvi razveselili cel avtobus odraslih, da bodo  lahko en dan  po otroško uživali ob morju.

Nekaj sredstev smo namenili tudi za poletna oblačila, saj se nemalokrat izkaže, da ne zmanjka denarja samo za letovanje, ampak tudi za obleko in druge poletne pripomočke (kopalke, brisače). 

Večdnevna letovanja smo omogočili skupaj 45 otrokom ter eni 3-članski družini. Poleg tega je z našo pomočjo na enodnevni izlet (Adrenalinski park Postojna oziroma kopanje v Atlantisu) odšlo 21 otrok, enemu fantu pa smo omogočili udeležbo na plavalnem tečaju.

voscilnica

… in obšolske dejavnost.

1.000 EUR smo “dali na stran”  in jih bomo porabili za financiranje obšolskih dejavnosti otrok in mladih med šolskim letom. Če imate kandidata, nam javite na fundacija@drevored.si. Poleg tega nam je Plesni klub SPOT doniral še bone za plesne tečaje, ki jih bomo prav tako izkoristili med šolskim letom.

 Komu pomagamo?

Udeležence za aktivnosti, ki smo jih (so)financirali, so predlagali predstavniki Rdečega križa Grosuplje, CSD Grosuplje ter OŠ Brinje in OŠ Louis Adamič. Termine, lokacije in vrsto letovanj oziroma pomoči smo prilagodili željam in potrebam socialno ogroženih. V Fundaciji Drevored imamo natančne podatke vseh otrok, ki so odšli na počitnice, plačila pa nakazujemo direktno izvajalcem letovanj.

Hvala za vso podporo, kajti brez vas bi bilo število otrok, ki so bili deležni počitnic, bistveno manjše, pa tudi socialna sestava bi bila najbrž drugačna.  Tukaj pa je prednost v tem, da so pomešani slabše in boljše finančno stoječi in da se vsi enakovredno igrajo, družijo, prijateljujejo…

Anica Smrekar, RKS-OZ Grosuplje

Podrobno finančno poročilo

Kot je že naša ustaljena praksa, vam tudi tokrat predstavljamo podrobno finančno poročilo …

financno-porocilo-bazar-2015

Klikni za celotno poročilo

 

Se vidimo naslednje leto, če ne prej!

Urška Gliha, Fundacija DREVORED

Razglednica z letovanja / Kopanje, izlet z ladjico, nova prijateljstva in še veliko več

letovanje-debeli-rtic-08

Udeleženci letovanja na Debelem rtiču, kjer je med drugimi letovalo tudi 34 otrok, ki jim je letovanje omogočila akcija GREMO NA MORJE.

Letos so se otroci iz občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje odpravili na 19. zdravstveno letovanje v organizaciji RKS – Območnega združenja, kjer so na morskem zraku, vodi in soncu devet dni krepili svoje zdravje. Za tiste, ki pa niso bili več kot dvakrat bolni v preteklem letu, smo pripravili šest dnevno kolonijo. Letovanje je potekalo od 27. 7. do 2. 8. oz. do 5. 8. 2015. Otroke je spremljalo 18 vzgojiteljev in dve pedagoški vodji. Skupno je letovalo 208 otrok.

Večino časa smo imeli sončno vreme, tako da smo se veliko kopali v morju in na bazenu z morsko vodo. V popoldanskem času so otroci sodelovali na različnih delavnicah, kjer so razvijali ustvarjalnost, pridobivali socialne veščine in spletali nova prijateljstva. Bili smo tudi na izletu z ladjico v Kopru, kar je za vsakega otroka posebno doživetje. Zvečer, ko se je malo ohladilo, smo se zabavali ob športnih igrah (košarki, nogometu …) in ob večernih dogodkih na plaži (ples, filmski večer, Debeli rtič ima talent, zmenkarije, odštekan stil …).

Dnevi so prehitro minili in vsi skupaj že komaj čakamo naslednje, jubilejno, 20. letovanje, ko se spet srečamo na Debelem rtiču.

Pedagoški vodji letovanja Nina in Jana, foto: RKS-OZ Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.