Akcija Drobtinica in zahvala krvodajalcem

Območno združenje Rdečega križa iz Grosuplja poroča o dveh pred kratkim izpeljanih akcijah:

Drobtinica 2014

Ob svetovnem dnevu hrane smo letos že šestič pripravili akcijo zbiranja pomoči za topel obrok šolarjev, ki jim starši ne morejo plačati kosila. V Grosupljem smo imeli tri stojnice: v TC Mercator, TC Spar in v Supermarketu TUŠ. Mercator in Spar sta nam v ta namen tudi podarila po 40 kg kruha, ki smo ga lahko razdelili tistim, ki težko kupijo najosnovnejše stvari za preživetje.  Kljub gospodarski krizi in večji brezposelnosti so mnogi pristopili in pomagali, tako da smo s sodelovanjem osmih prostovoljcev zbrali 1.277 € (300 € več kot lani), ki jih bomo posredovali OŠ Brinje in OŠ Louisa Adamiča iz Grosupljega.

Istočasno je zbiranje pomoči potekalo tudi v TC Mercator in TUŠ v Ivančni Gorici, kjer so štiri prostovoljke zbrale 262 €, pomoč bo namenjena otrokom OŠ Stična.

V Dobrepolju je šest prostovoljcev v Tuševi trgovini zbralo 362 € za otroke OŠ Dobrepolje.

Hvala prostovoljcem, trgovinam in vsem, ki ste pomagali s svojim prispevkom, da smo skupaj zbrali 1.900 € pomoči!

rdeci_kriz_grosuplje_krvodajalska_akcija

Zahvala krvodajalcem

RKS – Območno združenje Grosuplje se iskreno zahvaljuje vsem udeležencem tridnevne jesenske krvodajalske akcije: v Grosupljem se je odzvalo 126 krvodajalcev, v Ivančni Gorici 198 in v Vidmu- Dobrepolje 97, skupaj v treh dneh 421 krvodajalcev.  Zahvaljujemo se tudi vsem, ki kri darujete na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani.

Na Srednji šoli Josipa Jurčiča smo en teden pred krvodajalsko akcijo za dijake četrtih letnikov pripravili predavanje strokovnega sodelavca RKS za krvodajalstvo, Boštjana Novaka, ki je mladim predstavil organiziranost preskrbe s krvjo v Sloveniji in tudi, kdaj lahko damo kri, kdaj pa zaradi bolezni, potovanj v določene dežele ali drugih razlogov, krvi ne smemo darovati. Odziv med dijaki je bil zelo dober, saj se je krvodajalske akcije udeležilo 39 dijakov in 2 zaposlena s te šole.

Krvodajalcem in prostovoljcem smo se letos zahvalili tudi s povabilom na izlet. Na sončno soboto, 11. oktobra, smo z dvema avtobusoma obiskali Koper in Debeli Rtič, kjer so se najpogumnejši kopali v morju, drugi pa v pokritem bazenu z ogrevano morsko vodo.

Hvala tudi vsem šolam, da prilagodite program tako, da se najde prostor tudi za krvodajalsko akcijo in vsem prostovoljcem, ki pomagate pri izvedbi krvodajalskih akcij, da skupaj rešujemo življenja!

 

Anica Smrekar, sekretarka RKS – OZ Grosuplje, foto: arhiv RKS – OZ Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.