Koledar simpatičnih šmarskih gasilk – z dobrim namenom!

 Tudi letos smo se gasilke PGD Šmarje-Sap odločile, da naše gasilsko društvo predstavimo na nekoliko drugačen (ženski) način – z izdajo koledarja za leto 2014. Glede na to, da je koledar za leto 2014 že naš četrti, lahko rečemo, da smo že prave profesionalke.

Dekleta pred objektivom

Ker smo dekleta, ki se pojavimo na koledarju, že dolga leta aktivna na različnih področjih znotraj gasilskega društva (tekmovanja, pomoč na veselicah, izobraževanja, vodenje podmladka ipd.), smo se tudi v vlogo akterk za gasilski koledar hitro vživele. Fotografiranje je potekalo v oktobru, tako da smo se zaradi mraza z veseljem oblekle v gasilka oblačila in v roke prijele gasilske rekvizite, ki so nepogrešljiv del gasilske opreme. Fotografiranje je minilo z veliko smeha in zabavnih poz. Za to, da na koledarju izgledamo odlično, je poskrbela  Alenka Škamperle (tudi ena izmed gasilk na koledarju), ki je s svojim talentom in znanjem posnela res lepe ter estetske fotografije.

Koledar lahko naročite preko e-naslova smarske.gasilke@gmail.com.

Za dober namen

Vsa zbrana sredstva bomo namenile za plačilo položnic socialno ogroženim družinam iz Šmarja.

Leta 2009 smo prvič izdelale koledar zaradi zabavne stave z našimi kolegi iz gasilskega društva in že takrat se je pokazalo precejšnje zanimanje, zato smo drugo leto ponovile z izdelavo v večji nakladi. Leta 2010 je naše društvo praznovalo 130 let delovanja. Ob tej priliki in predvsem zaradi potrebe smo kupili novo vozilo GVC 16/25. S koledarjem smo promovirale društvo širše po Sloveniji (poznajo ga na Štajerskem, Gorenjskem, v Beli krajini, Dolenjskem, Primorskem, v Ljubljani in še marsikje), vsa zbrana sredstva pa smo namenile društvu za pomoč pri nakupu novega vozila. Prav tako smo lani zbrana sredstva od koledarjev dale našemu društvu, letos pa smo se odločile, da želimo s koledarjem pomagati nekomu, ki pomoč nujno potrebuje. V sodelovanju z Rdečim križem, natančneje s predsednico krajevnega odbora RK Šmarje-Sap Sonjo Boh, bomo vsa zbrana sredstva namenile za plačilo položnic socialno ogroženim družinam v Šmarju. Po končani akciji vam bomo poročale koliko denarja smo zbrale in kolikim družinam smo pomagale.

Koledar

Koledar obsega 13 listov (format 32×45 cm), vezan s spiralo, barven in je sestavljen iz posameznih ter skupinskih fotografij šmarskih gasilk. Zbiramo prispevke v višini 10€. Naklada je omejena, zanimanje pa veliko, zato pohitite z naročili, da jih ne bo zmanjkalo. Koledar lahko naročite preko e-naslova smarske.gasilke@gmail.com.

Koledar lahko naročite preko e-naslova smarske.gasilke@gmail.com.

 

Upamo, da ste ob branju tega prispevka začutili koliko dobre energije je vložene in iskrenega namena po pomoči. Vendar nam bo le skupaj z vami uspelo, da vse to prenesemo na ljudi, ki pomoč potrebujejo. Pomoči ni nikoli dovolj, zato naj vas koledar z dobrim namenom spodbudi k dobremu delu! Majhna poteza vsakega izmed nas bo morda nekomu polepšala dan, odvrgla bremena zapletenega življenja in v družino prinesla toplino, ki jo v teh dneh še posebej potrebujemo.

Gasilke PGD Šmarje – Sap, foto: Alenka Škamperle

 

4 Responses to "Koledar simpatičnih šmarskih gasilk – z dobrim namenom!"

 1. Tanja says:

  Lušne bejbe :)

   
  Odgovori
 2. Tanja says:

  in dobrega srca!

   
  Odgovori
 3. Mare says:

  Ja, takole zgledajo…naše šmarske gasilke.

  Ne se čudit če bo po novem več intervencij. :-)

  Se mi zdi da se tudi pri nas nekaj žge…

  Bravo punce

   
  Odgovori
 4. Max says:

  V tem prazničnem času se spodobi oziroma je tradicija, da gasilski koledar gasilci dostavijo na dom. Če lahko izbiram, izberem četrto z leve. Lahko jo spremi tudi katera od kolegic, nimam nič proti.

  Šifra: Na pomoč, gorim!

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.