Kekec tudi na grosupeljskem odru

Kdo še ni slišal za pogumnega in iznajdljivega dečka Kekca, ki je zaživel že pred davnimi devetdesetimi leti v zgodbah Josipa Vandota, trideset let kasneje v prvem in kasneje še v dveh filmih Jožeta Galeta,  1974 pa je zgodbe za oder dramatiziral Tone Partljič. Gledališčniki KD sv. Mihaela iz Grosupljega smo se letos spomladi odločili, da tega Kekca predstavimo na našem odru. Po poletnih počitnicah smo stvar vzeli zelo zares in 9. decembra vas vabimo na premierno predstavo.

Pridite v nedeljo, 9. decembra ob 16h v grosupeljski kulturni dom, bomo skupaj zapeli tisto znano: Dobra volja je najbolja…

Pod vodstvom Brigite Škulj in pomočnic Slavke Potokar in Štefke Zaviršek smo skupaj zaigrali odrasli in otroci. Navihanega in srčnega Kekca igra Ožbej Škulj, njegovega plašnega prijatelja Rožleta Gal Kastelic, slepo Mojco Manica Petrič,  Kekčevo sestro Tinkaro Klara Ahčin, v divjega moža Bedanca se je oblekel Marjan Adamič, v strašljivi Pehti se skriva Vera Hitij. Plahega nabiralca zdravilnih rož Kosobrina je zaigral Matija Bregar, pravljično dobro vilo Škrlatico Nika Černač, malo neresni nočni stražar je Jakob Mohar. Z njimi je na odru še kar nekaj starejših in mlajših, bolj ali manj izkušenih igralcev. Predstave seveda ne bi bilo brez našega scenarista Vilija Mokorela in fantov, ki skrbijo za osvetlitev, glasbo in postavitev kulis.

V predstavi bomo lahko ponovno videli, da zlo nima zadnje besede, da dobrota srca in pravi pogum lahko zmagata  tudi nad grobostjo in nasiljem.  Mali Kekec  nas uči, da je z dobro voljo in pesmijo tudi strah premagljiv in da je prava sreča v tem, da smo med seboj prijatelji in si pomagamo.

 

Štefka Zaviršek,  Gledališče KD Sv. Mihaela, foto: Roman Škulj

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.