Kadetinje iz Grosuplja so nove državne prvakinje

V Slovenskih Konjicah se je v nedeljo, 9. 4. 2017, končal zaključni turnir državnega prvenstva kadetinj. Naslova državnih prvakinj so se razveselile košarkarice Grosuplja, ki so v finalu porazile vrstnice iz Athlete Celja.

Grosupeljčanke in Celjanke so bile v prvi, tretji in četrti četrtini povsem izenačene, v odločilni drugi četrtini pa so bolj učinkovito igro prikazale Dolenjke, ki so Štajerkam dovolile doseči le en koš iz igre, same pa so v tem delu tekme naredile tri ključne delne nize (7:0, 6:0 in 7:0) in po zadnjem sodnikovem žvižgu slavile zmago z 58:44.

Najkoristnejša igralka finala je bila Mojca Ahac, ki je dosegla 16 točk, 12 skokov, 5 podaj in pridobljenih žog ter 2 blokadi, pri Athlete Celju pa je najboljšo predstavo prikazala Maša Ocvirk (4 točke, 16 skokov ter po 2 podaji in ukr. žogi).

17854793_1424471300907151_1228886597728885711_o-m

foto: KZS

V športni dvorani Slovenske Konjice je bila odigrana tudi tekma za tretje mesto, za katerega sta se borili ekipi Konjic in Ježice. Prevladale so Ljubljančanke, ki so na krilih Dunje Novovič in Ane Tije Nikolič (skupaj do 43 točk) zmagale z 68:65.

Naziv najkoristnejše igralke zaključnega turnirja je pripadel Mojci Ahac, ki si je skupaj z Marušo Podgrajšek (Konjice) razdelila še naziv najboljše strelke turnirja (obe sta dosegli po 37 točk).

Za najboljšo skakalko turnirja (36 skokov) je bila imenovana Maša Ocvirk (Athlete Celje), v najboljšo peterko turnirja pa so bile poleg Podgrajškove uvrščene še Ana Tija Nikolič (Ježica), Neža Šrot (Athlete Celje), Lea Mehle (Grosuplje) in Elma Dautović (Grosuplje).

Več podatkov, posnetkov in statistike pa na portalu: Slovenska košarka

 

Povzeto po portalu slovenska-kosarka.si, foto: Facebook KZS

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.