Ja, ženske igramo nogomet

Užitek je bilo gledati polna igrišča nogometnega kluba NK Brinje Grosuplje, to soboto, 10. 6. 2017, ko smo klubska dekleta FC Borke organizirala zaključek rekreativne ženske nogometne lige. Za žogo se je podilo več kot 100 deklet in žena, pa tudi nekaj dečkov in deklic, nekaj mož in prijateljev in tudi trenerji.

Zaključek ženske rekreativne nogometne lige je bil v soboto, 10. 6. 2017 na igriščih NK Brinje Grosuplje.

Ponosne smo, da nam je spoštovanje izkazal predsednik Nogometne zveze Slovenije gospod Radenko Mijatovič. Na dan kvalifikacijske tekme slovenske reprezentance si je vzel čas tudi za podporo ženskemu rekreativnemu nogometu in otvoril dogodek s prvim sodniških žvižgom. Nogometna zveza Slovenije je nogometašice obdarila z majicami in drugimi drobnimi darili ter prispevala glavno nagrado dogodka – podpisan reprezentančni dres Boštjana Cesarja.

Na dogodku so bile odigrane zadnje tri tekme lige, v kateri sodeluje kar 7 ekip iz vse Slovenije. Poleg Grosupeljčank, v ligi tekmujejo še dekleta iz Radomelj, Ilirske Bistrice, Moravč, Vira, Ajdovščine in Škofje Loke. Ob tekmovalnem delu pa smo se nogomet tudi igrali. V zabavnem turnirčku mešanih ekip 4 na 4, je sodelovalo več kot 50 navdušenih nogometašic in nogometašev vseh generacij, kar je zelenice  spremenilo v živahno in pisano igrišče.

Priznanja najboljšim (lestvico si lahko ogledate na povezavi) je podelil selektor slovenske reprezentance U21 Primož Gliha. Veseli smo, da se je tudi Primož pridružil zabavni plati dogodka in sodeloval v žonglerski bitki vseh trenerjev lige. Primož je z zmago potrdil, da je še vedno v odlični formi.

Borke so na prizorišču pripravile še številna drobna presenečenja. Obiskovalce je pozdravil posebej urejen vhod, brbončice so lahko razvajali od dobro založenem kulinaričnem kotičku, za smeh pa sta poskrbela posebna mizica »kušn me« in »selfie foto kotiček« z nogometnimi zvezdniki.

Dogodek je izjemno dobro uspel, saj je bil naš namen tudi promocija ženskega nogometa. Veseli smo, da so naše navdušenje prepoznali številni mediji in se odzvali povabilu. Dogodek so zabeležile TV kamere in radijska javljanja v živo.

Hvala vsem obiskovalcem in tistim, ki ste dogodek kakorkoli podprli.

 

Vaše Borke

foto: Andrej Žnideršič in ekipe lige

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.