Poročilo Fundacije Drevored

Poleti nismo mirovali, poročamo o imenovanju nadzornega sveta Fundacije, Vinkovem poletju in prošnji šestčlanske družine:

Imenovan nadzorni svet Fundacije Drevored

Z začetkom septembra je Zavod Drevored imenoval nadzorni svet Fundacije Drevored. Iskreno smo veseli, da so se vabilu za člane odzvali naši ugledni in aktivni soobčani: zdravnica Štefka Zaviršek, novinarka in voditeljica Dnevnika Manica Ambrožič ter podjetnik Peter Gril. Prvo srečanje celotne ekipe Fundacije Drevored je bilo zelo pozitivno, konstruktivno in sproščeno.

Vinkovo poletje in jesen

Vinko je poleti prejel izredno denarno pomoč Občine Grosuplje, ki jo je ta nakazala neposredno Javnemu komunalnemu podjetju Grosuplje za pokritje odprtih postavk iz preteklega leta. Skupaj z vami pa smo zbrali tudi potrebno kuhinjsko opremo in storitve za dokončanje prenove kuhinje. S podpisom pogodbe o neodplačni rabi opreme, ki ste jo donirali Fundaciji Drevored, počasi zaključujemo projekt pomoči Vinku v materialnem smislu; v tem trenutku iščemo samo še:

  • bojler za kopalnico
  • sesalec
  • pralni stroj

Kako je potekala prenova kuhinje:

Vinka bomo še naprej spremljali v njegovih postopkih, in sicer:

-          v okviru postopka ugotavljanja delazmožnosti je imel že en pregled na URI Soča in enega v Novem mestu, ta teden ima še en pregled pri drugem specialistu na URI Soča, potem pa se vrača na ponovni pregled k nevrokirurgu,

-          v okviru postopka osebnega stečaja čakamo na odločitev o brezplačni pravni pomoči za začetek postopka.

Hvala vsem posameznicam in posameznikom, podjetju Parket Biro Miha Korenč s.p. ter Kavarni Europa za donirano opremo in storitve.

Ker prejemamo prošnje za pomoč, ki se nanašajo tudi na otroke, smo se skupaj z Vinkom odločili, da prenove kopalnice ne izvedemo, pač pa da mu priskrbimo bojler, da bo imel toplo vodo, in pralni stroj.

Vinko išče tudi priložnostno delo. Če morda potrebujete pomoč v gozdu ali na kmetiji ali pri kakšnem drugem priložnostnem delu, nas pokličite (Andrej 041-323-356) in vas bomo povezali z Vinkom.

Prošnja šestčlanske družine

Trenutno obravnavamo prošnjo šestčlanske družine, ki nam jo je posredoval grosupeljski CSD. O nadaljnjih korakih v zvezi s tem vas bomo sproti obveščali.

 

Urška Gliha, Fundacija Drevored, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.