Očistimo naš košček Slovenije

Pričeli smo s pripravami na ponovitev velike prostovoljske okoljske akcije Očistimo Slovenijo 2012ki bo potekala 24. marca 2012. Tokrat ne bomo čistili samo Slovenije. Milijoni prostovoljcev bomo del največje okoljske akcije v zgodovini človeštva, akcije, ki bo združila svet, World Cleanup 2012. Skupaj bomo  očistili naš planet milijonov ton odpadkov. Na ta dan se bo pisala zgodovina.Verjamemo, da boste tudi vi z nami krojili čisto zgodbo o uspehu.

Vabim vas na informativni sestanek, ki bo v ponedeljek 5.3.2012 ob 17h v Družbenem domu v Grosuplju (Taborska cesta 1).

Na sestanek ste vabljeni vsi aktivni občani občine Grosuplje, in sicer predstavniki občine, krajevnih skupnosti in Javnega komunalnega podjetja Grosuplje. Predstavniki različnih društev v naši občini (prostovoljna gasilska, turistična, športna, kolesarska društva, ribiške in lovske družine ter ozaveščeni posamezniki).

Na sestanku se bomo pogovorili glede osnovnih informacij o čistilni akciji (kako bo koordinirana, kje bo posamezna ekipa čistila in kako se bodo smeti ločevale in odvažale).

Lansko leto se je akcije v občini Grosuplje udeležilo 2.460 prostovoljcev oz. 13,3% vseh prebivalcev, ki so skupaj nabrali neverjetnih 182.000 kg različnih odpadkov.

Akcija bo potekala po uspešnem zgledu projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, v katerem se je 17. aprila 2010 združilo več kot 270.000 prostovoljcev. Rezultati so bili razveseljujoči tudi v občini Grosuplje zaradi velike odzivnosti ljudi. Akcije se je udeležilo 2.460 prostovoljcev oz. 13,3% vseh prebivalcev naše občine. Izkušnje s terena so bile preprosto neverjetne: najrazličnejši ljudje, od malčkov v vrtcih, šolarjev, do upokojencev in ostalih posameznikov, smo čistili svoj kos Slovenije in vsi smo imeli en sam skupni cilj – OČISTITI SLOVENIJO. Šokantni pa so bili podatki o količini zbranih odpadkov. V naši občini se je nabralo neverjetnih 182.000,00 kg različnih odpadkov.

Predlanske izkušnje so pokazale, kaj smo naredili dobro in kje bi se dalo kaj izboljšati. Tokrat imamo lažjo nalogo, saj smo se nekaj že naučili. Ob ponovitvi čistilne akcije lahko razmislimo tudi o drugih, predvsem dolgoročnih rešitvah, ki bodo reševale področje odpadkov in čistosti kraja.

Klikni za video, super je!

Verjamemo, da boste del največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva tudi vi in da si boste 24. marec označili v vašem koledarju že sedaj! Brez toliko prostovoljcev, kot sem jih naštel zgoraj, bi nam težko uspel takšen rezultat in vsem, ki so eno soboto pripravljeni nameniti čistilni akciji, gre iskrena zahvala.

 

Veselimo se skupnega sodelovanja tudi tokrat!

 

Koordinator akcije v občini Grosuplje: Tomaž Vilar / tomaz.vilar@ocistimo.si / T: 031 204 463


Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.