Dobrodelni bazar – Gremo na morje!

Ponudba za bazar se pridno nabira in kot kaže bodo v soboto, 16. 6. 2012,  stojnice na Adamičevi ploščadi res polne. Odziv podjetij, društev, ustanov in posameznikov na povabilo Zavoda Drevored k sodelovanju na dobrodelnem bazarju je res enkraten.  Poleg prodajne tržnice, katere izkupiček bo v celoti namenjen letovanju otrok iz socialno šibkih družin iz naše občine, se bo dogajalo še marsikaj. Pridite naokrog!

Program

10.00 – 15.00 prodajna tržnica, lov na bonbone “bonbonopoly”, skavtske igre, palačinke, delavnica narišimo obzorje

ob 10.00, 11.00, 12.00 muzika na ulici (Glasbena šola Grosuplje – kvartet klarinetov, Grossupi,)

10.00 – 15.00 delavnica tiskanja na majice (Sigram sitotisk)

10.00 – 15.00  kreativno šivanje motivov na majice (oblikovalka Renata Bedene)

11.00 – 13.00 EKO delavnica (vrtec Kobacaj) – posej v svoj lonček

13. 00 lutkovna pravljica Glinčki in ustvarjanje z glino (KUD za razvijanje kreativnosti)

14.00 – 15.00 ustvarjalni baloni (Balon CvetArt)

Ponudba za bazar se pridno nabira:

pri bazarju sodelujejo… Hvala!

 

 Balon – Cvet Art, Brigita Lah s.p.

Oblikovalka Renata Bedene

Občina Grosuplje

Glasbena šola Grosuplje

grosupeljski Skavti

jagaBABA (stvari, ki začarajo)

KUD za razvijanje kreativnosti

Alenka Loboda Šeme / ustvarjanka

Andreja Trontelj, izdelki iz vitraža

Zakaj bazar?

Se spomnite,  kako smo kot otroci nestrpno odštevali dneve in šteli,  kolikokrat gremo še spat, preden gremo na morje? In kako smo vsakič , ko smo ga zagledali z vrha, vpili: »Morje, morje!« Praviloma nas na morje vežejo lepi spomini in še danes se mnogokrat v nas prebudi otrok, ko se igramo s kamenčki na plaži, mečemo žabice, čofotamo in »tauhamo«, se podimo za žogo, nabiramo školjke po obali in se zvečer sprehodimo po promenadi s sladoledom v roki …

Pozivamo vse, ki bi želeli kakorkoli pomagati: z donacijo primernih izdelkov za prodajo na bazarju, neposredno donacijo sredstev, prostovoljstvom pri izvedbi dogodka ali s svojo idejo.

Žal je okoli nas mnogo otrok, ki jim to ni dano. Mnogo otrok, ki še nikoli niso bili na morju, ki nimajo tovrstnih spominov in ne morejo deliti tovrstnih izkušenj …

Pa tako blizu je … Dobro uro daleč in par sto evrov oddaljeno. Včasih in vse prepogosto je tudi to predaleč. Ali pa se tako samo zdi?! Naj ne bo predaleč želja, da pomagamo in polepšamo nekaj trenutkov v otroštvu, ki premnogim ne prizanaša s težkimi razmerami.

Kako lahko pomagate vi? To lahko dosežemo le skupaj, v sodelovanju z vami, zato seveda, brez vaše pomoči ne bo šlo. Pozivamo vse, ki bi želeli kakorkoli pomagati (z donacijo primernih izdelkov za prodajo na bazarju, neposredno donacijo sredstev, prostovoljstvom pri izvedbi dogodka ali s svojo idejo), da nam pišete na naslov: info@drevored.si.

Izbiro otrok, ki bodo odšli na letovanje, bomo prepustili Centru za socialno delo Grosuplje, stroške pa bo zavod Drevored nakazal direktno organizatorjem posameznih počitnic. Kasneje bomo tudi objavili finančno poročilo.

 

Andrej Brezec, Irena Gantar, foto: Drevored, ilustracija GREMO NA MORJE otroci vrtca Kekec enota Mojca

Preberite tudi

One Response to "Dobrodelni bazar – Gremo na morje!"

  1. Eva R says:

    Super! :)

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.