Godil nam je koncert godalnih orkestrov Glasbene šole Grosuplje

9. decembra zvečer je bila avla šole zapolnjena do zadnjega kotička, tako z obiskovalci kot z glasbo mladih izvajalcev. Božično-novoletni koncert so nam podarili:

  • Godalni trio Škofljica,
  • Komorna skupina Ivančna Gorica,
  • Mali godalni orkester Grosuplje,
  • Gross upi,
  • Veliki godalni orkester Grosuplje,
  • solistka Polona Kopač,
  • Zbor učencev Glasbene šole Grosuplje in profesorji.

Da bi kaj strokovnega napisal, ne bo šlo, če pa sledim občutkom in zaznavanju odzivov občinstva, so še posebej navdušili Gross upi s svojim eksperimentalnim pristopom in Veliki godalni orkester Grosuplje z Živalskim karnevalom pod taktirko temperamentne dirigentke Polone Udovič. Na koncu je cela »dvorana« družno zapela Napitnico, odlomek iz opere Traviata.

Še poudarek iz zaključnega govora ravnatelja Deana Teliča Zavašnika: »Glasba nas dela boljše

No, vse skupaj bi bilo mnogo boljše, če bi imeli primerno dvorano za tovrstne prireditve. Grosuplje nujno, res nujno, potrebuje sodoben, primeren prostor s štiristo sedeži za kulturne dogodke. Ali se samo meni zdi, da tiste, ki odločajo o tem, vse prevečkrat pogrešamo na tovrstnih prireditvah?

Do takrat pa nam ostaja le improvizacija, improvizacija, …

Video Gross upi odlomek

Video Veliki godalni orkester

 

Andrej Brezec, foto in video: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.