Črna kronika l Drzna tatvina in prepovedane droge

Policisti odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje rastline:

Policisti Policijske postaje Grosuplje so včeraj na območju Laškega in Grosupljega pri 39-letnemu moškemu, na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/I členu KZ-1. Pri preiskavah je bil odkrit prostor prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje (v treh manjših sobah). V navedenih prostorih je bilo najdeno skupno 33 rastlin višine 60-120 cm, za katere je bilo s preliminarnim testom ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo konopljo. Poleg rastlin so bili zaseženi pripomočki za gojenje (luči, ventilatorji, el. časovniki, razdelilniki, PVC lončki,…). Pri preiskavi je bila najdena tudi manjša količina posušene NN rastline (konoplja) in sicer približno 10 g. Prav tako so policisti našli in zasegli 495 nabojev kalibra 9 x 19 mm in 390 nabojev kalibra 7.9 mm (ne poseduje dovoljena za nabavo streliva). Prav tako pa je bilo najden orožje (polavtomastka pištola znamke Glock), za katero osumljeni sicer poseduje orožno listino (dovoljenje za posest). Zaradi suma nezanesljivega ravnanja z orožjem so policisti orožje in naboje zasegli in bodo podali predlog na upravno enoto za odvzem orožja.

Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti osumljenca kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/I KZ-1 in kaznivega dejanja Zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja po 192/II čl. KZ-1 (pri preiskavi so bili zaznani tudi elementi iz omenjenega kaznivega dejanja) in Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1.

POZOR! PU Ljubljana poroča o drzni tatvini na počivališču Cikava. Previdno!

V ponedeljek 4. 4. 2016, okrog 3.30 ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču Cikava. Neznani moški, urejenega videza, je potrkal na okno osebnega vozila v katerem je počival oškodovanec in mu kazal na zadnjo pnevmatiko. Ko je izstopil iz vozila je preveril kolo, neznanec pa ga je s pogovorom zamotil. Ko se je vrnil v vozilo, je opazil, da mu manjka torba z vsebino. Z dejanjem je bil oškodovan za nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

 

policijsko poročilo PU Ljubljana, 4. 4. 2016 in 7. 4. 2016, foto: PU Ljubljana

One Response to "Črna kronika l Drzna tatvina in prepovedane droge"

  1. Marjana Knez says:

    Bo treba postaviti kamere na celotno področje in ne bomo imeli takih dogodkov… In kako je s policijo v Grosuplju? Imamo nočno in vikend dežurstvo ali je zaprta?

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.