Dež nas ni pregnal

Aprilsko vreme je malce po svoje začinilo decembrsko vzdušje na zaključnem druženju Zavoda in Fundacije DREVORED in ga naredilo še prav posebej posebnega. Dedek Mraz se je namesto s sanmi pripeljal s svojim fičkom, lutkovno predstavo Zverjasec smo si ogledali izpod dežnikov. A zvezda dneva ni bil ne dedek Mraz, ne Zverjasec, največ občudovanja je požel stari obnovljeni “šporhet” na drva, na katerem sta brbotala kuhano vino in vroč jabolčnik.

Prid’ se pogret je bil v soboto, 21. 12. 2013, od 10. do 20. ure na Adamičevi ploščadi v centru Grosuplja. Organizacija: Zavod in Fundacija DREVORED.

Kaj smo počeli konec decembra na začetku drevoreda? Družili smo se ter razvajali svoje brbončice s kuhanim vinom in vročim jabolčnim sokom. Naše gospodinje so jih zajemale iz velikih loncev, ki so se greli na pravem, zakurjenem “šporhetu” na drva. Večkrat je bilo slišati: ” Ampak tale kuhan’ vin’ je pa res dob’r”. Prave mešanice prazničnih okusov so bili deležni vsi, ki so se pocrkljali z domačimi cimetovimi gnezdi.

Ves čas pa se je tudi dogajalo.Vzgojitelji vrtca Kobacaj so pripravili odlično lutkovno predstavo Zverjasec. Najmlajši so v njej tako uživali, da jih ni zmotil niti dež, ki je med predstavo škrebljal po dežnikih. Obiskali so nas tudi grosupeljski skavti in nam prinesli Luč miru. Popoldan smo težko pričakali dedka Mraza, ki je na svojem fičku pripeljal velik koš dobrot iz Pekarne Grosuplje. Za glasbeno vzdušje dneva je skrbela Glasbena šola Grosuplje s solisti, orkestrom klarinetov in godalno “folk” zasedbo Gross upi. Popoldan je meh svoje frajtonarice raztegnil Luka Adamič. Ob njegovem igranju so prsti zasrbeli še enega od obiskovalcev, tudi Luko, in dobili smo glasbeno popoldne ob harmoniki. Druženje je zvečer zaključila odlična Combo zasedba Big Banda Grosuplje.

Hvala vsem na odru, za odrom, za štanti in za “šporhetom”, vsem, ki ste kuhali, pekli, nosili, “šraufali”, prodajali, peli in igrali … Skratka, hvala vsem prostovoljcem, brez vas ne bi šlo.

Med pestrim dogajanjem ste lahko poskusili uloviti srečo na dobrodelnem srečelovu Fundacije Drevored, ki so ga vodile simpatične šmarske gasilke. Dobrodelni srečelov je sklad Fundacije okrepil za 564 €. Hvala vsem, denar bo porabljen za pomoč tistim, ki so se znašli v stiski.

Preko celodnevnega druženja smo obiskovalcem različnih starosti, zahvaljujoč brezplačnim nastopom prav vseh nastopajočih, ponudili različne vsebine. Dogajanje bomo naslednje leto malo strnili, premešali in začinili, ideje za Prid’ se pogret 2014 kar vrejo. Če pa se nam uresniči še želja po pokroviteljstvu srečanja s strani Občine Grosuplje, vam obljubimo še pestrejši program. Se vidimo!

Pokrovitelja srečanja:

 

Pri izvedbi srečanja so sodelovali in pomagali:

 

 

 HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!

 

Irena Gantar, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.