Delavnica osebnih financ l Naj ostane več

Vse več nas je takih, ki se nam zdi, da nam denar kar beži izpod prstov, da ne obvladujemo stroškov, da ne zmoremo nič privarčevati …

So drugi krivi za to? Ponavadi ne, saj si z neplaniranim, impulzivnim zapravljanjem ali nepremišljenim zadolževanjem sami povzročamo finančne glavobole. In kaj je zdravilo proti temu? Znanje!

Koliko nas je, ki imamo znanje upravljanja osebnega ali družinskega proračuna, ki poznamo veščine planiranja financ? Zadnja leta živimo v precej spremenjenih finančnih razmerah in potrebno je prilagajanje ter učenje tudi ali predvsem o upravljanju s financami.

K boljši finančni pismenosti nam bo na delavnici pomagal ekonomist Boštjan Krisper, ki je:

  • vodja oddelka za osebne finance pri Zvezi potrošnikov Slovenije,
  • urednik vsebin o osebnih financah v Reviji VIP,
  • s strani Evropske komisije certificirani trener za neprofitne finančne svetovalce,
  • trener za področje primerjalnega testiranja finančnih produktov in
  • svetovalec pri Evropski bančni agenciji in Evropski komisiji za področje varstva potrošnikov

Boštjan je torej človek, ki nedvomno zna z denarjem. S svojim znanjem bo poskrbel, da prispevek za delavnico za vas ne bo strošek, temveč investicija v veščine in znanje, ki se vam bo že v kratkem povrnila.

Bliža se najdražji del leta, ki nas s svojimi čari vedno znova premami v prevelike izdatke. Kaj svetuje Boštjan Krisper?

»Veliko ljudi v času božičnih in novoletnih praznikov zapravi veliko več, kot si lahko privošči. Nekateri še pol leta po novem letu odplačujejo novoletne nakupe. Če sestavimo svoj novoletni proračun, lahko lažje uresničimo praznične načrte in se izognemo problemom s previsokimi izdatki. S tem, ko natančno določimo stroške daril, hrane in drugih aktivnosti, se lahko izognemo nepričakovanim stroškom in spontanemu zapravljanju. Za lažjo oceno stroškov novoletnih nakupov si lahko pomagamo tudi z računi in izpiski iz časa preteklega novega leta. Več časa si bomo vzeli za načrtovanje novoletnih nakupov, manj časa bomo zapravili z razmišljanjem o tem, kako bomo odplačali limite na računih in karticah.«

Ali veste, da je razlika v ceni med zmagovalcema primerjalnega testa pralnih strojev kar 680 €? Ali pa, da je najbolje ocenjeno maslo na primerjalnem testu kar 70 % cenejše od najdražjega vzorca?

I  N  F  O :

TERMIN: torek, 3. decembra 2013, od 17.30 do 20.00

LOKACIJA: Osnovna šola Louisa Adamiča, Tovarniška 14, Grosuplje, dobimo se v avli šole

ORGANIZATOR: DREVORED, Zavod za aktivno mesto, Brezje pri Grosupljem 90, 1290 Grosuplje

PRIJAVA IN CENA: Prijave sprejemamo na info@drevored.si, cena delavnice je 39 €, ob prijavi plačate akontacijo v višini 15 € ali pa celoten znesek na trr: 6000 0000 0252659 (Hranilnica LON) za Zavod Drevored, Brezje pri Grosupljem 90, pripis: Naj ostane večČe z delavnico ne boste zadovoljni, vam bomo v celoti povrnili plačilo.

POMEMBNO: Število udeležencev delavnice je omejeno.

KONTAKT: info@drevored.si, GSM: 041 323 356 (Andrej)

VSEBINA bo razdeljena v tri sklope:

1. Upravljanje z osebnimi financami

- Kako naj spremljam svoje redne izdatke?
- Kako preprečiti finančne probleme proti koncu meseca?
- Kako zmanjšati izdatke in načrtovati večje nakupe?
- Imam kaj prostora za varčevanje?

2. Najem in odplačilo dolgov

- Kako presoditi, ali si lahko privoščim nakup na kredit?
- Na kaj moram paziti pri najemu kredita?
- Kaj storiti, če zaidem v težave pri plačilu kreditov in položnic?

3. Varčevanje pri rednih stroških in večjih nakupih?

- Kako s primerjavo ponudbe prihranim in kljub temu kupim dober izdelek, od gospodinjskih aparatov, hrane do elektrike in plina.

Prispevek za delavnico ne bo le strošek, temveč investicija v veščine in znanje, ki se vam bo že v kratkem povrnila.

 

 

Andrej Brezec, foto: tourette.ca

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.