Delavnica DOMAČE TESTENINE – dodaten termin

Doma narejene testenine so prav gotovo nekaj edinstvenega in jih težko primerjamo z zavitkom iz trgovine. Čisto po svoje jih lahko oblikujemo, nadevamo ali obarvamo. Z nasveti in namigi naše strokovnjakinje bodo domače testenine lahko pogosto na domači mizi.

Zavod DREVORED organizira delavnico izdelave domačih testenin, ki bo v torek, 30. 9. 2014, med 17.00 in 20.00 uro v gospodinjski učilnici OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški 14 v Grosupljem.

Zaradi velikega zanimanja smo razpisali dodaten termin, ki bo v četrtek, 2. 10. 2014, med 17.00 in 20.00 uro na isti lokaciji!!!

KDAJ IN KJE: V torek, 30. 9. 2014, med 17.00 in 20.00 uro v gospodinjski učilnici OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški 14 v Grosupljem. Dodaten termin bo v četrtek 2. 10. 2014 med 17.00 in 20.00 uro na isti lokaciji!!!

PRIJAVA IN CENA: Prijave so obvezne in jih sprejemamo na info@drevored.si, cena delavnice je 25 €, ob prijavi plačate akontacijo v višini 10 € ali pa celoten znesek na trr: 6000 0000 0252659 (Hranilnica LON) za Zavod Drevored, Brezje pri Grosupljem 90, pripis: delavnica testenine. Če z delavnico ne boste zadovoljni, vam bomo v celoti povrnili plačilo.

POMEMBNO: Število udeležencev delavnice je omejeno zaradi optimalnega dela v manjši skupini. Pohitite s prijavo!

KONTAKT: info@drevored.si, GSM: 040 232 609 (Irena)

OBVEZNA OPREMA: Udeleženci bodite primerno obuti (čista, udobna obutev) in oblečeni (predpasnik,spete lase) s seboj  imejte strojček za valjanje testenin (Nekaj strojčkov bo na razpolago za izposojo ob predhodnem dogovoru).

NASVET!

Strojček za valjanje in rezanje testenin je super pripomoček saj nam olajša težko valjanje, testo pa obdrži želeno teksturo. Pri nakupu bodite pozorni, da so vsi deli (za pritrjevanje in ročica za vrtenje) kovinski in ne iz plastike. Dober strojček lahko dobite že za nekaj deset evrov v trgovinah z gospodinjskimi pripomočki.

sasa-drobnic-skrjanec-2

Taktirko delavnice bo vihtela Saša Drobnič Škrjanec

DARILNI BON: Kulinarična delavnica je lahko lepo darilo za vse ljubitelje vihtenja kuhalnice. Za darilni bon za delavnico DOMAČE TESTENINE nam pišite na info@drevored.si.

TAKTIRKO delavnice bo vihtela  Saša Drobnič Škrjanec.

Saša je svojo srednješolsko gostinsko izobrazbo dolga leta kalila v praksi v družinski gostilni. Zadnje čase ji prijatelji pravijo “gospa Barilla”, saj za gostinsko skupino Kaval Group pripravlja edinstvene domače testenine. Svoj občutek za lepo dokazuje kot stilistka za hrano, z njenim Mitjem sestavljata dvojec imenovan FoodSTYLIST. Saša je tudi barmanka in someljejka, skratka, pravi naslov za kulinarični nasvet, zato za drevored.si ureja rubriko Kuh’ja.

TEME DELAVNICE:

  • Osnovno jajčno testo za testenine
  • Testo iz drugih vrst moke (ajdova in pirina moka)
  • Izdelava širokih in ozkih rezancev, jušnih testenin, kratkih testenin (npr. metuljčki)
  • Barvanje testenin z naravnimi barvili (špinača, pesa, žafranika …) iz predhodno pripravljenih pripravkov
  • Nadevanje testenin (ravioli in tortelini) in priprava nadeva (sirov s svežimi zelišči, špinačni s pinjolami, jurčkov)

Na triurni delavnici bomo vse teme praktično obdelali in medtem debatirali in kramljali o neskončnih možnostih za pripravo testenin. Saša nam bo prav gotovo zaupala tudi kakšen testeninski trik. Pripravili bomo omako za testenine in jih tudi preizkusili. Ostanek pripravljenih testenin bomo odnesli domov.

Irena Gantar, foto: Foodstylist, Peter Irman

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.