Delavnica DOMAČE TESTENINE / POLNO!!!

Doma narejene testenine so prav gotovo nekaj edinstvenega in jih težko primerjamo z zavitkom iz trgovine. Čisto po svoje jih lahko oblikujemo, nadevamo ali obarvamo. Z nasveti in namigi naše strokovnjakinje bodo domače testenine lahko pogosto na domači mizi. Na pobudo naših bralcev bomo zelo uspešno delavnico ponovili.

Zavod DREVORED ponovno organizira delavnico izdelave domačih testenin, ki bo v torek, 4. 10. 2016, med 17.00 in 20.00 uro v gospodinjski učilnici OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški 14 v Grosupljem. 

KDAJ IN KJE: Žal so zasedena že vsa prosta mesta. Če želite prejemati obvestila o naših kulinaričnih delavnicah nam pišite na irena@drevored.si. V torek, 4. 10. 2016 od 17.00 do 20.00 v gospodinjski učilnici OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški 14 v Grosupljem.

PRIJAVA IN CENA: Prijave so obvezne in jih sprejemamo na info@drevored.si, cena delavnice je 30 €, ob prijavi plačate 10 € do delavnice pa celoten znesek na trr: 6000 0000 0252659 (Hranilnica LON) za Zavod Drevored, Brezje pri Grosupljem 90, pripis: delavnica testenine. Če z delavnico ne boste zadovoljni, vam bomo v celoti povrnili plačilo.

POMEMBNO: Število udeležencev delavnice je omejeno zaradi optimalnega dela v manjši skupini. Pohitite s prijavo!

KONTAKT: irena@drevored.si, GSM: 040 232 609 (Irena)

OBVEZNA OPREMA: Udeleženci bodite primerno obuti (čista, udobna obutev) in oblečeni (predpasnik,spete lase) s seboj  imejte strojček za valjanje testenin (Nekaj strojčkov bo na razpolago za izposojo ob predhodnem dogovoru).

NASVET!

Strojček za valjanje in rezanje testenin je super pripomoček saj nam olajša težko valjanje, testo pa obdrži želeno teksturo. Pri nakupu bodite pozorni, da so vsi deli (za pritrjevanje in ročica za vrtenje) kovinski in ne iz plastike. Dober strojček lahko dobite že za nekaj deset evrov v trgovinah z gospodinjskimi pripomočki.

sasa-drobnic-skrjanec-2

DARILNI BON: Kulinarična delavnica je lahko lepo darilo za vse ljubitelje vihtenja kuhalnice. Za darilni bon za delavnico DOMAČE TESTENINE nam pišite na irena@drevored.si.

TAKTIRKO delavnice bo vihtela  Saša Drobnič Škrjanec.

Saša je svojo srednješolsko gostinsko izobrazbo dolga leta kalila v praksi v družinski gostilni. Zadnje čase ji prijatelji pravijo “gospa Barilla”, saj za gostinsko skupino Kaval Group pripravlja edinstvene domače testenine. Svoj občutek za lepo dokazuje kot stilistka za hrano, z njenim Mitjem sestavljata dvojec imenovan FoodSTYLIST. Saša je tudi barmanka in someljejka, skratka, pravi naslov za kulinarični nasvet, zato za drevored.si ureja rubriko Kuh’ja.

TEME DELAVNICE:

  • Osnovno jajčno testo za testenine
  • Testo iz drugih vrst moke (ajdova in pirina moka)
  • Izdelava širokih in ozkih rezancev, jušnih testenin, kratkih testenin (npr. metuljčki)
  • Barvanje testenin z naravnimi barvili (špinača, pesa, žafranika …) iz predhodno pripravljenih pripravkov
  • Nadevanje testenin (ravioli in tortelini) in priprava nadeva (sirov s svežimi zelišči, špinačni s pinjolami, jurčkov)

Na triurni delavnici bomo vse teme praktično obdelali in medtem debatirali in kramljali o neskončnih možnostih za pripravo testenin. Saša nam bo prav gotovo zaupala tudi kakšen testeninski trik. Pripravili bomo omako za testenine in jih tudi preizkusili. Ostanek pripravljenih testenin bomo odnesli domov.

KAKO JE BILO:

Delavnico smo z Zavodom DREVORED uspešno izpeljali že jeseni 2014 in spomladi 2016 v štirih polnih terminih…

naslovna delavnica domace testenine
Klik, klik za več slik!

Hvala za izvedbo delavnice Domače testenine. Pri vsakodnevni kuhi velikokrat uporabljam tesetenine, ki jih delam po babičnem receptu. Saj so dobre in še kar uspejo. Včasih bolj, včasih manj. Vedno pa mi manjka dodatna razlaga in pomoč, ko kakšne testenine, ki niso iz čisto navadne moke, ne uspejo. Na tej delavnici sem od Saše izvedela veliko “hakeljcev” kako pravilno kombinirati različne moke in koliko dodajati jajc, tekočine in barvil. Vsekakor je bila delavnica poučna, zanimiva in zabavna. Hvala in se še vidimo. Mateja

Glede delavnice same pohvale. Zame veliko novega, zanimivega, predvsem pa uporabnega. Do sedaj nisem bila pristaš izdelave domačih rezancev, ker se mi je zdelo to izguba časa. Delavnica je moje razmišljanje obrnila na glavo – na srečo. Komaj čakam, da kupim strojček za izdelavo testenin in se prepustim ustvarjalnosti, ter sama naredim domače raviole, široke rezance… Idej je že sedaj preveč, preizkuševalci pa se že veselijo degustacij. Tanja

Delavnica je bila super! Čeprav smo se dobili po službi in sem na poti iz Ljubljane razmišljala, kaj mi je bilo treba tega, da se prijavim na delavnico po koncu delovnika, je bilo vzdušje tako prijetno in sproščeno, da sem ob gnetenju testa pozabila na vse ostalo :-). Poleg Sašine strokovnosti je bilo čutiti tudi ljubezen do tega kar počne in to je pravzaprav največ vredno. Z veseljem se udeležim še kakšne delavnice! Urša

Irena Gantar, foto: Foodstylist, Peter Irman, Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.