Usodno prečkanje prehoda za pešce v centru Grosuplja

V nedeljo, 26. 6. 2016, smo bili v centru Grosuplja priča prometni nesreči, v kateri je voznik na prehodu zbil pešca, ki je kasneje v bolnišnici umrl.

V policijskem poročilu PU Ljubljana je zapisano:

26. 6. 2016 nekaj minut pred 10. uro je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Adamičevi cesti v Grosupljem, v kateri je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 55-letni voznik VW Transporterja vozil po Adamičevi cesti iz smeri Ljubljanske ceste  proti Taborski cesti. Ko se je pripeljal v bližino prehoda za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi znaki, je trčil v 78-letnega pešca, ki je v tistem trenutku pravilno, po prehodu za pešce prečkal vozišče Adamičeve ceste. Pešec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, kjer pa je v popoldanskih urah umrl. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno tožilstvo.

 

Vir: PU Ljubljana, 27. 6. 2016, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.