Policijsko poročilo, 30. 3. 2015

Policisti s Policijske postaje Grosuplje so v preteklih 7 dneh, to je v času od 23. 3. do 30. 3. 2015, obravnavali 19 kaznivih dejanj, 2 kršitvi javnega reda in miru, 11 prometnih nesreč, ter 94 drugih neinterventnih dogodkov.

 

KAZNIVA DEJANJA:

Na območju občine Grosuplje so policisti obravnavali vlom v skladišče podjetja, vlom v osebni avtomobil s tatvino delov tega vozila, tatvino kolesa z motorjem znamke Tomos A3, tri tatvine prodajnih artiklov iz trgovine, tatvino denarnice med nakupom v trgovini, tatvino goriva na bencinskem servisu, tatvino električnih vodnikov z delovnega stroja, zatajitev denarnice z osebnimi dokumenti, poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila ter zasegli bankovec za 100 €, za katerega je obstajal sum, da gre za ponaredek.

Na območju občine Ivančna Gorica so policisti obravnavali tatvino registrskih tablic s parkiranega osebnega avtomobila, tatvino vrat žičnate ograje, tatvino 150 m2 hrastovega parketa in tatvino gotovine iz odložene denarnice.

Na območju občine Dobrepolje so policisti obravnavali kaznivo dejanje odvzem mladoletne osebe.

V primeru, da bodo policisti pri svojem delu ugotovili oz. potrdili elemente zgoraj navedenih kaznivih dejanja, bodo po vseh zbranih obvestilih na podlagi 9. odstavka 148 člena Zakona o kazenskem zakoniku (ZKP) na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazenske ovadbe, v nasprotnem primeru pa bodo v skladu z 10. odstavkom 148. člena Zakona o kazenskem zakoniku (ZKP) Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani obveščali s poročili.

 

PROMETNA VARNOST TER JAVNI RED IN MIR:

Na območju občine Grosuplje so policisti intervenirali v gostinskem lokalu, kjer se je eden od gostov pod vplivom alkohola nesramno in nasilno vedel do ostalih gostov in varnostnikov. Zaradi ugotovljenih kršitev določb Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) in Zakona o zasebnem varovanju (ZZasV-1) bo po vseh zbranih obvestilih kršitelju izdan plačilni nalog.

Policisti so intervenirali v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora in kršitve javnega reda in miru med družinskimi člani. Zaradi ugotovljenih kršitev določb Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) so policisti alkoholiziranemu kršitelju izdali plačilni nalog, ker pa je ta s svojo kršitvijo nadaljeval, mu je bila na podlagi 2. odstavka 109. člena Zakona o prekrških (ZP-1) tudi odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje.

Policisti so obravnavali dve prometni nesreči, pri katerih sta voznika ob premiku svojih motornih vozil trčila v parkirana osebna avtomobila, ter s kraja odpeljala brez posredovanja osebnih podatkov ali obveščanja policije. V primeru izsleditve povzročiteljev jima bodo policisti zaradi več ugotovljenih kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa (v nadaljevanju ZPrCP) izdali plačilna naloga.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v divjad na cesti. V skladu s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP je bilo izdano obvestilo o odstopu od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov o prekršku.

Zaradi ugotovljenih kršitev cestno prometnih predpisov so policisti enemu vozniku v skladu s 23. členom Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) zasegli osebni avtomobil. Zoper tega kršitelja je bil v skladu s 103. členom Zakona o prekrških (ZP-1) na krajevno pristojno Okrajno sodišče v Kočevju že podan obdolžilni predlog.

Na območju občine Ivančna Gorica so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik  osebnega avtomobila pri premiku vozila trčil v drug tam parkiran osebni avtomobil, ter s kraja odpeljal brez posredovanja osebnih podatkov ali obveščanja policije. V primeru izsleditve povzročitelja mu bodo policisti zaradi več ugotovljenih kršitev ZPrCP izdali plačilni nalog.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri so bili udeleženi vozniki in potniki štirih osebnih avtomobilov. Ena izmed udeleženih oseb je bila lažje telesno poškodovana. Zaradi kršitve ZPrCP je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila na avtocesti opazil ograjo. Zaradi kršitve ZPrCP je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in trčil v drog električne napeljave. Zaradi kršitve ZPrCP je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in njegov sopotnik, do nesreče pa je prišlo, ker je voznik zapeljal s ceste, vozilo pa se je nato prevrnilo. V dogodku udeleženi osebi nista bili poškodovani. V skladu s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP je bilo izdano obvestilo o odstopu od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov o prekršku.

Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih avtomobilov. V dogodku udeleženi osebi nista bili poškodovani. V skladu s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP je bilo izdano obvestilo o odstopu od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov o prekršku.

Na območju občine Dobrepolje so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v divjad na cesti. V skladu s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP je bilo izdano obvestilo o odstopu od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov o prekršku.

Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih avtomobilov. V dogodku udeleženi osebi nista bili poškodovani. V skladu s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP je bilo izdano obvestilo o odstopu od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov o prekršku.

 

Policijska postaja Grosuplje, 30. 3. 2015, foto: Drevored

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.