Policijsko poročilo, 2. 2. 2016

V današnjem poročilu Policijske uprave Ljubljana z dne 2. 2. 2016 poročajo o treh dogodkih v Grosupljem:

Prijeti storilci roparske tatvine

29. 1. 2016 okoli 15.00 ure je bila Policijska postaja Grosuplje obveščena o roparski tatvini nad starejšo, slabotno osebo na območju Grosupljega. Ugotovljeno je bilo, da so se na dvorišče, kjer je pred hišo sedel oškodovanec, pripeljali 37-letna ženska 18-letna ženska in 20-letni moški. Obe ženski sta pristopili do oškodovanca in ga ogovorili, pri tem pa je starejša ženska z roko segla v žep na srajci oškodovanca in mu želela odtujiti denar, ki ga je imel v žepu. Oškodovanec ji je želel slednje preprečiti in jo z roko prijel za njeno roko, zaradi česar ga je osumljena udarila po roki, da je oškodovanec popustil svoj prijem. Osumljena je tako oškodovancu odtujila približno 600 EUR. Vsi trije so se nato odpeljali s skraja. Po obvestilu oškodovanca so policisti pričeli z izvajanjem aktivnosti za identifikacijo in izsleditev osumljencev. V popoldanskem času so na območju Trebnjega prijeli in pridržali 37-letno osumljenko, medtem ko sta se druga dva osumljenca kasneje sama zglasila na Policijski postaji Grosuplje. Vsi trije so bili 30. 1. 2016 s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju zoper 37-letno osumljenko odredila hišni pripor, druga dva sostorilca pa sta bila izpuščena.

Drzna tatvina

Včeraj okrog 16. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o drzni tatvini iz hiše na območju Grosupljega, kjer so prijeli osumljenko. Policisti so na kraju ugotovili, da je v hišo vstopila 65-letna ženska, ki je odtujila denar, nato pa poskušala neopazno oditi iz hiše. Pri tem je bila zalotena s strani lastnikov in zadržana do prihoda policistov. 65-letno žensko so policisti pridržali in bo tekom današnjega dne privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Slednja je bila že obravnavana za premoženjska kazniva dejanja.

Smrtna nesreča pri delu

Včeraj okrog 13. ure smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju Grosupljega, v kateri je ena oseba umrla. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je do nesreče prišlo pri sečnji dreves, pri čemer je pri padcu eno od dreves pod seboj pokopalo 66-letnega moškega, ki je kljub takojšnji pomoči, na kraju umrl. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo, dogodek nima elementov kaznivega dejanja.

 

PU Ljubljana, 2. 2. 2016, foto: Radio Krka

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.