Pijan zbil kolesarko in pobegnil

7. 9. 2013 nekaj po 20. uri je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči s hudimi poškodbami v naselju Ponova vas pri Grosupljem.

51-letni voznik osebnega vozila znamke Honda civic je vozil po lokalni cesti iz smeri Grosupljega proti Št. Juriju. V naselju Ponova vas je prehiteval pred seboj vozeče osebno vozilo, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil iz nasprotne smeri ni bilo prosto v dolžini potrebni za prehitevanje (kršitev 52. člena ZPrCP). Pri tem je  trčil v mladoletno kolesarko, ki je takrat pripeljala iz nasprotne smeri kot prva v skupini štirih kolesarjev. Po trčenju je kolesarka padla po tleh, voznik pa je brez ustavljanja z vožnjo nadaljeval.

Na podlagi zbranih obvestil, posredovanih informacij očividcev in opravljenem ogledu kraja nesreče so policisti kmalu po nesreči 51-letnega moškega tudi izsledili. Preizkus z alkotestom je pokazal prisotnost alkohola (nad dovoljeno mejo) zaradi česar je bil vozniku odrejen strokovni pregled na ISM v Ljubljani. Mladoletna kolesarka je v nesreči utrpela hude poškodbe (ni v smrtni nevarnosti) in je bila s kraja z reševalnim vozilom odpeljana na KC Ljubljana. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi povzročitve prometne nesreče pa bo zoper voznika podana kazenska ovadba.

 

Policijsko poročilo PU Ljubljana, 9. 9. 2013, foto: internet

Preberite tudi

3 Responses to "Pijan zbil kolesarko in pobegnil"

 1. Komentator says:

  Upam tudi, da mu je ne bodo nikoli vrnili in da se javno objavi njegovo ime in fotografija.

   
  Odgovori
 2. Nataša says:

  Takim bi morali za vedno odvzeti vozniško dovoljenje in avtomobile. Kam gre ta svet? Pa pišejo o mladini, ki se ga napije? Kaj se ga ne bo, če se ga starejši tud. Nasrkajo pa kot vedno nedolžni. Nisem za alkohol, v nobenih letih. Ne vem, kaj vidijo v njem? In potem ti “junaki” pobegnejo s kraja nesreče, da jih ni sram.

   
  Odgovori
 3. Gregor says:

  V času nesreče sem bil zunaj pred hišo kjer sem se sproščal pred košarkaško tekmo nakar sem slišal glasen pok, nato pa je sledilo zelo glasno žensko kričanje. Najprej sem pomislil, da je nekdo streljal na nekoga ali kaj podobnega. Sploh nisem pomislil takrat, da bi šlo za prometno nesrečo. Še sedaj si težko predstavljam, da se je zvok karambola osebe z avtom slišal cel kilometer!

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.